Kínai vállalat készül zöld akkumulátor-alapanyag gyártására Magyarországon

2022. 06. 24., 14:27

Közép-Európa leginnovatívabb és legfenntarthatóbb katódanyag-előállító üzemét hozhatja hazánkba egy világszínvonalú technológiát fejlesztő kínai cégcsoport – jelentette be Palkovics László. A technológiai és ipari miniszter az elektromos autók gyártásában kivívott magyar pozíciókat megszilárdító tervezett beruházás közös előkészítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a Huayou Cobalt képviselőivel.

Palkovics László kiemelte: „Az új technológiák befogadásával és meghonosításával alapvető érdekeinket időben felismerve sikeres térfoglalást hajtunk végre a hazai gazdasági és ipari teljesítményben, foglalkoztatásban és kivitelben is meghatározó járműipar jövőjében. A nemzetközi energiaválság újranyitja a korábban lezártnak vélt vitákat a belsőégésű motorok környezetkímélő korszerűsítésének lehetőségeiről. Az alternatív hajtások közül érdemben kell törődni a hidrogénnel, amely sokszínű hasznosításra alkalmas, de a gyakorlatban elsőként a közlekedésben nyerhet teret.”

A technológiai és ipari miniszter hozzátette: „Hazánk mindezekkel együtt akkor őrizheti meg szerepét, fokozhatja jelentőségét a járműipar új korszakában, ha az erőforrásoktól az energiafelhasználáson át egészen az újrahasznosítási arányig számos területen az elektromobilitás meghatározó oszlopává válik. A friss fejlesztési elképzelés is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország az akkumulátorok gyártásában Németországgal büszkén összemérhető európai központtá nője ki magát. A tervezett beruházással az akkumulátorgyártási értéklánc egy újabb eleme kerülhet hazánkba.” (TIM)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.
2023-03-23 12:14:43
Megindultak a 2022. évi agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási (öko) támogatások kifizetései, így a tavaszi munkák idején a tervek szerint mintegy 130 milliárd forint értékben jutnak forráshoz a programokban részt vevő gazdálkodók – közölte Nagy István agrárminiszter.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS