Irodalomtörténész, karmester és birkózó edző kapta a Prima Díjat Komárom-Esztergom megyében

2019. 10. 13., 09:15

Gazdasági-, köz-, valamint a kulturális és sportélet kiválóságait díjazta október 11-én a Príma Gálaesten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete a Jászai Mari Színházban Tatabányán.

A gálaestet Pordán Zsigmond, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, majd Schmidt Csaba tatabányai polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés köszöntötte a megjelenteket.

A Príma Gálaesten adták át az Év vállalkozója elismeréseket is – írja a kemma.hu.

Kreitner János, a Csolnok Szerelvénygyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Simon Éva, az Evidens Union Kft ügyvezető igazgatója, Borsos Balázs és Óvári Attila, a B&Q Kft. ügyvezető igazgatói, Einhorn Kitti az Einhorn és Társa Bt. ügyvezetője, Géringer László, a Géringer Autó-Motor Kft. tulajdonosa, Turják Tünde egyéni vállalkozó, Lengyel Ferenc Róbert, Guttmann Gábor és Horváth Nándor, a Rotavill Kft. ügyvezető tulajdonosai, Kelemen Imre és Bartha Erzsébet, a Kelépker Kft. ügyvezető tulajdonosai érdemelték ki az év vállalkozója címet.

A Komárom-Esztergom megye Kiemelkedő Társadalmi szerepvállalója elismerést Nagy Antal Csaba vehette át. Nagy Antal Csaba 1993-ban megalapította a Megyei Sportsegélyt azzal a szándékkal, hogy segíteni tudjon a bajba jutott sportolókon, családjaikon.

A gálán elhangzott: az Országos Vállalkozók Napján, december 6-án négy megyei vállalkozót is elismernek majd: Topolcsik Melindát, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatóját, Téczely Péterné Aranyos Évát, a Gótika ’99 Kft. ügyvezető igazgatóját, Adorjánné Dr. Pordán Évát, a Trafikál Trade Bt. ügyvezetőjét, valamint Zakor József családi gazdálkodót.

A gazdasági elismerések átadása után következett a Megyei Prima Díjak átadása. A tíz jelölt közül az idén is hárman vehettek át Príma Díjat, a kemma.hu-n és a 24 Óra megyei napilapon keresztül is leadható voksok alapján.

A Komárom-Esztergom Megyei Prima Díj nyertesei Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását, a Kincsem ló szobor plakettjét, egy Príma aranymedált és pénzjutalmat kaptak.

Príma Díjat vehetett át dr. Monostori Imre irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa, Medveczky Szabolcs karmester, zeneszerző, Katona Géza birkózó edző.

(Fotó: 24 Óra/Zantleitner Ingrid)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS