Így lehet bekerülni a Daimler dizájntervezői csapatába

2019. 10. 30., 13:15

Filczer Balázs három éve dolgozik Mercedesekkel a német járműgyártó óriás, a Daimler dizájnstúdiójában. Ezt annak az együttműködésnek is köszönheti, ami volt iskolája, a MOME és a Daimler között már tizenhét éve tart.

Filczer Balázs a MOME Formatervezés képzésének Járműtervező szakirányáról jutott ki a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek a sindelfigeni stúdiójába. Először egy féléves gyakornoki programot csinált végig, majd teljes állást ajánlottak neki – írja a Kreatív Online.

Filczer sikersztorija jól illusztrálja a MOME és a Daimler közötti régi együttműködést. A 2000-es évek elején indult kapcsolatot a Formatervező Tanszék akkori vezetője, Stefan Lengyel indította be. Volt diákjai világmárkákhoz és dizájnipari cégekhez kerültek, köztük a Mercedes-Benz Designhoz is.

Az együttműködés keretein belül a Járműtervezés specializációt választó mesterszakos hallgatók általában két tervezési projektet kapnak egy évben. Ezeket a Daimler dizájnerei folyamatosan követik, konzultálnak a diákokkal.

A külföldi ösztöndíjasokkal közösen általában hat-nyolc diák tanul egy-egy járműtervező csapatban, ahonnan évente egy diák jut el gyakornoki pozícióba.

Egy Daimler-méretű multi és egy Mercedes-nagyságú márka esetében összesen körülbelül hétszáz ember dolgozik dizájn területeken, de közülük a legtöbben támogató funkciót látnak el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS