Így lehet bekerülni a Daimler dizájntervezői csapatába

2019. 10. 30., 13:15

Filczer Balázs három éve dolgozik Mercedesekkel a német járműgyártó óriás, a Daimler dizájnstúdiójában. Ezt annak az együttműködésnek is köszönheti, ami volt iskolája, a MOME és a Daimler között már tizenhét éve tart.

Filczer Balázs a MOME Formatervezés képzésének Járműtervező szakirányáról jutott ki a Mercedes anyavállalatának, a Daimlernek a sindelfigeni stúdiójába. Először egy féléves gyakornoki programot csinált végig, majd teljes állást ajánlottak neki – írja a Kreatív Online.

Filczer sikersztorija jól illusztrálja a MOME és a Daimler közötti régi együttműködést. A 2000-es évek elején indult kapcsolatot a Formatervező Tanszék akkori vezetője, Stefan Lengyel indította be. Volt diákjai világmárkákhoz és dizájnipari cégekhez kerültek, köztük a Mercedes-Benz Designhoz is.

Az együttműködés keretein belül a Járműtervezés specializációt választó mesterszakos hallgatók általában két tervezési projektet kapnak egy évben. Ezeket a Daimler dizájnerei folyamatosan követik, konzultálnak a diákokkal.

A külföldi ösztöndíjasokkal közösen általában hat-nyolc diák tanul egy-egy járműtervező csapatban, ahonnan évente egy diák jut el gyakornoki pozícióba.

Egy Daimler-méretű multi és egy Mercedes-nagyságú márka esetében összesen körülbelül hétszáz ember dolgozik dizájn területeken, de közülük a legtöbben támogató funkciót látnak el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS