Harminc éve folyamatosan fejleszt Budaörs első multija

Harminc éve folyamatosan fejleszt Budaörs első multija
2022. 10. 25., 20:17

A Tetra Pak célja a kezdetektől fogva az, hogy olyan biztonságos, fenntartható és innovatív csomagolást hozzon létre, amelynek segítségével bárki számára elérhetővé válnak az egészséges élelmiszerek. A Tetra Pak magyarországi gyára idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, és ezzel egyidejűleg az új nyomdagépük avatását. A jubileum tiszteletére a vállalat Budaörsön ünnepséget szervezett,

A családi kézben lévő Tetra Pakot 1951-ben alapították Svédországban. A korábban csak tejipar számára gyártó vállalat azóta elérhetővé tette Tetra Pak csomagolásban a fogyasztók kedvenc gyümölcs- és zöldségleveit, növényi italait, sőt, már egyre több piacon kapható Tetra Pak italos kartonba töltött ásványvíz is. A Tetra Recart innovatív csomagolóanyag kifejlesztésével szerkezetének köszönhetően pedig már zöldségek, levesek, szószok, készételek, gyümölcsök és állateledelek csomagolását is biztosítani tudják.

A Tetra Pak innovatív megoldásaival nemcsak a fogyasztóit, de a természetet is óvja. Csomagolásai újrahasznosíthatóak, főként megújuló nyersanyagokból készülnek, az előállítás során feldolgozott faanyag rostjai FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásokból származnak. Az egyes termékeken elérhető cukornádalapú műanyagból készült záróelemek és bizonyos karton rétegek pedig szintén hozzájárulnak az éghajlat védelméhez.

A magyarországi gyár alapkövét 1989-ben tették le Budaörsön, 1992-ben pedig meg is indult a termelés a gyárban, ahonnan jelenleg évi 2,5 milliárd csomagot szállítanak a világ 54 országába. Az üzemben ma több mint 500-an dolgoznak.

„A Tetra Pak az első multinacionális nagyvállalat volt a rendszerváltást követően, amelyik a mi városunkat választotta magyarországi, illetve regionális székhelyének. Minta lett számunkra az, ahogyan egy családi vállalkozásból, innovatív megoldásokkal meghatározó céggé fejlődtek. Minta továbbá az is, hogy a Tetra Pak számára nagyon fontos a környezetvédelem, az energiahatékonyság és az anyagok újra hasznosítása. Ezek a szempontok Budaörsön is meghatározóak a településfejlesztés területén”mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

„Tudjuk, hogy sikereinket a dolgozóknak köszönhetjük. A Tetra Pak családi vállalkozásként indult és ez a szellemiség a mai napig kiemelten fontos számunkra. A mindenkori értékrendszerünk része, hogy modern technológiával felszerelt, biztonságos környezetet és stabil munkahelyet teremtsünk az itt dolgozónak” – mondta Peter Kortsmit, a Tetra Pak budaörsi gyárának igazgatója.

A 30. évforduló alkalmából a Tetra Pak felavatta az új nyomdagépét, amely 20 százalékos kapacitásnövekedést biztosít a nyomtatás területén. Az új gépnek köszönhetően csökken az energiafogyasztás, a gyártási és technológiai hulladék mennyisége, az automata festék kezelő rendszer pedig ergonomikusabb munkavégzést biztosít.

„A budaörsi Tetra Pak gyár nagy jelentőséggel bír az egész világon, hiszen az innovatív Tetra Recart termékünk készül itt, amely a konzervdobozok szabadalmaztatása óta a legnagyobb áttörés, amit az élelmiszercsomagolásban elértek. Hosszú évek beruházásaival fejlesztjük magyarországi gyárunkat, ezzel is bizonyítva elkötelezettségünket az innováció, az emberek és az ország iránt” – mondta Dmitry Smolin, az EMEA régió alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS