Harminc éve folyamatosan fejleszt Budaörs első multija

Harminc éve folyamatosan fejleszt Budaörs első multija
2022. 10. 25., 20:17

A Tetra Pak célja a kezdetektől fogva az, hogy olyan biztonságos, fenntartható és innovatív csomagolást hozzon létre, amelynek segítségével bárki számára elérhetővé válnak az egészséges élelmiszerek. A Tetra Pak magyarországi gyára idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, és ezzel egyidejűleg az új nyomdagépük avatását. A jubileum tiszteletére a vállalat Budaörsön ünnepséget szervezett,

A családi kézben lévő Tetra Pakot 1951-ben alapították Svédországban. A korábban csak tejipar számára gyártó vállalat azóta elérhetővé tette Tetra Pak csomagolásban a fogyasztók kedvenc gyümölcs- és zöldségleveit, növényi italait, sőt, már egyre több piacon kapható Tetra Pak italos kartonba töltött ásványvíz is. A Tetra Recart innovatív csomagolóanyag kifejlesztésével szerkezetének köszönhetően pedig már zöldségek, levesek, szószok, készételek, gyümölcsök és állateledelek csomagolását is biztosítani tudják.

A Tetra Pak innovatív megoldásaival nemcsak a fogyasztóit, de a természetet is óvja. Csomagolásai újrahasznosíthatóak, főként megújuló nyersanyagokból készülnek, az előállítás során feldolgozott faanyag rostjai FSC tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből és más ellenőrzött forrásokból származnak. Az egyes termékeken elérhető cukornádalapú műanyagból készült záróelemek és bizonyos karton rétegek pedig szintén hozzájárulnak az éghajlat védelméhez.

A magyarországi gyár alapkövét 1989-ben tették le Budaörsön, 1992-ben pedig meg is indult a termelés a gyárban, ahonnan jelenleg évi 2,5 milliárd csomagot szállítanak a világ 54 országába. Az üzemben ma több mint 500-an dolgoznak.

„A Tetra Pak az első multinacionális nagyvállalat volt a rendszerváltást követően, amelyik a mi városunkat választotta magyarországi, illetve regionális székhelyének. Minta lett számunkra az, ahogyan egy családi vállalkozásból, innovatív megoldásokkal meghatározó céggé fejlődtek. Minta továbbá az is, hogy a Tetra Pak számára nagyon fontos a környezetvédelem, az energiahatékonyság és az anyagok újra hasznosítása. Ezek a szempontok Budaörsön is meghatározóak a településfejlesztés területén”mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

„Tudjuk, hogy sikereinket a dolgozóknak köszönhetjük. A Tetra Pak családi vállalkozásként indult és ez a szellemiség a mai napig kiemelten fontos számunkra. A mindenkori értékrendszerünk része, hogy modern technológiával felszerelt, biztonságos környezetet és stabil munkahelyet teremtsünk az itt dolgozónak” – mondta Peter Kortsmit, a Tetra Pak budaörsi gyárának igazgatója.

A 30. évforduló alkalmából a Tetra Pak felavatta az új nyomdagépét, amely 20 százalékos kapacitásnövekedést biztosít a nyomtatás területén. Az új gépnek köszönhetően csökken az energiafogyasztás, a gyártási és technológiai hulladék mennyisége, az automata festék kezelő rendszer pedig ergonomikusabb munkavégzést biztosít.

„A budaörsi Tetra Pak gyár nagy jelentőséggel bír az egész világon, hiszen az innovatív Tetra Recart termékünk készül itt, amely a konzervdobozok szabadalmaztatása óta a legnagyobb áttörés, amit az élelmiszercsomagolásban elértek. Hosszú évek beruházásaival fejlesztjük magyarországi gyárunkat, ezzel is bizonyítva elkötelezettségünket az innováció, az emberek és az ország iránt” – mondta Dmitry Smolin, az EMEA régió alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS