Gondolta volna, hogy így is lehet tanítani a matekot?

2018. 11. 11., 16:00

A többszörös Év Honlapja díjas mateking.hu eddig is nagy segítségükre volt, de új fejlesztéseikkel már úgy adják át a matematikával kapcsolatos legbonyolultabb témaköröket, hogy észre sem veszed, hogy éppen tanulsz.

Mindenki arról beszél, miért nem megy nekünk a matek. Most beszéljünk végre arról, mitől fog menni. A mateking.hu három Év Honlapja díjjal a háta mögött eddig is arról volt híres, hogy lazán és érthetően magyarázza a legbonyolultabb matematikai fogalmakat is. Legújabb fejlesztésük viszont még jobban leegyszerűsíti a metektanulást.

Amellett, hogy közel duplájára növelték a tananyagok számát az eddig megszokott lépésről-lépésre tanuláshoz hangot adtak hozzá, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a megértést azzal, hogy egyszerre látható és hallható is minden, így az információ több különböző csatornán jut el az agyba.

A teljes tananyag videó változatban is nézhető, így az eddigi egy funkció helyett most három van. Az egészben a legklasszabb az, hogy az irányítást teljesen a felhasználók kezében van. A különböző funkciók között menet közben is bármikor kedvük szerint tudnak váltani.

A diákok visszajelzései is önmagukért beszélnek, akik nagyszerű, életmentő találmánynak gondolják a Matekinget, mert segítségével még a tökhülye is megérti a matekot, ha akarja.

Mosóczi András, a mateking.hu ötletgazdája arról beszélt, az volt a vágya, hogy a matematikának a fejében létező nagyon logikus és végtelenül egyszerű képét valahogyan mások számára is láthatóvá tegye.

Vicces matematikának is szoktam hívni, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. Ez nem egy videó tutorial, ahol a tanár tempójában haladsz, itt a saját tempódban tanulhatsz” – fogalmazott az oldal megálmodója.

Jelenleg 1046 egyetemi és 241 középiskolai tananyag található az oldalon. Utóbbihoz 30 videó is felkerült a Matekingre, ezek az elmúlt évek középszintű matematika érettségijeinek a megoldásait mutatják be lépésről lépésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS