Gazdag András az úttörő megoldások híve

2021. 05. 20., 11:30

Gőzerővel építi csapata és saját jövőjét Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft. stratégiai humánerőforrás-vezetője. A szakember hálás mentorainak, akik a győri Széchenyi István Egyetemen olyan impulzusokat adtak át neki, melyek meghatározzák a foglalkoztatásról és saját magáról kialakított képét is.

Gazdag András a Schaeffler Savaria Kft. magyarországi vállalatainak stratégiai humánerőforrás-vezetését látja el; ezzel párhuzamosan a legnagyobb szombathelyi vállalat operatív HR-menedzsmentjét is irányítja, mintegy 4600 munkavállalóért felel. Beszédes, hogy amikor megkérdeztük, milyen eredményre tekint a legbüszkébben pályáján, egyéni sikerei felsorolása helyett őszinte lelkesedéssel mesélt csapatáról.

„Számomra a legnagyobb öröm, ha látok valakit a szakmájában kiteljesedni, kifejezetten, ha HR-es munkatársakról van szó. Emiatt »eredményként« a csapatomra, a kollégáimra vagyok a legbüszkébb, akiktől a legtöbb inspirációt kapom magam is. A kitűzött célokat is mindig együtt, csapatként értük el egykori és jelenlegi munkahelyemen is” – hangsúlyozta.

Bátor döntések, új utak a siker felé

Gazdag András első munkahelyén, a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nél részt vehetett Magyarország legjelentősebb gázipari vállalatának felépítésében. A kihívásokkal teli munkaerőpiacon 2017-ig szinte nullaszázalékos fluktuáción tartották a nagyvállalatot, ami mögött, mint mondta, egy rendkívül szigorú, következetes és hosszú éveken át szívvel-lélekkel végzett csapatmunka volt, amire utólag is jó érzéssel gondol vissza.

A Schaeffler szombathelyi vállalatánál pedig irányításával teljesen újradefiniálták a HR szerepét a vállaltnál. Ehhez egy éles váltással az akkori gyakorlatoktól meredeken eltérő utat választottak. Kivezették a határozott munkaszerződések rendszerét, csak saját állományú munkavállalókra kezdtek el támaszkodni, és nemet mondtak a távoli munkaerőt toborzó szolgáltatók adta lehetőségre is.

„A szombathelyi régió legnagyobb foglalkoztatójaként úgy döntöttünk, hogy a nehezebb utat járjuk, és kiszállunk a munkaerőpiacot jellemző mókuskerékből. A kiszámíthatóság és a tervezhetőség érdekében a helyi munkavállalókat akartuk meggyőzni arról, hogy érdemes nálunk hosszú távra tervezni. Alig két év alatt, tudatos koncepcióval egy túlfeszített piacon sikerült az önkéntes fluktuációt harmadára, a munkahelyi balesetek esetszámát pedig felére csökkenteni. Kiegyensúlyozottabbá tettük az érdekképviseletekkel való kapcsolatunkat, és megalapoztuk a jövőképünket, ami az új üzem formájában részben már velünk van” – fejtette ki a szakember.

Máig épít győri alma materére

A HR specialista büszke arra is, hogy igazi példaképektől tanulhatott. „A győri Széchenyi István Egyetem emberi erőforrás tanácsadó mesterszakán a teljes tanári gárdát kedveltem, de dr. Pongrácz Attila dékán és dr. Vehrer Adél egyetemi docens nevét külön meg kell említenem, hisz észrevétlenül egészítették ki a világképemet, valamint a HR-ről, az emberekkel való együttműködésről szóló gondolataimat. Nagyon jó pillanatokban kaptam tőlük új impulzusokat” – nosztalgiázott.

Nem véletlen az sem, hogy a Schaeffler Savaria Kft. szombathelyi vállalatánál jelenleg is 120 olyan mérnököt foglalkoztatnak, akik a Széchenyi István Egyetemen szereztek diplomát.

„Emellett a Széchenyi-egyetemmel is elindítottuk a duális mérnöki együttműködést járműmérnök és gépészmérnök szakokon, amivel kapcsolatban nagy ambícióink vannak” – mondta Gazdag András, akinek meggyőződése, hogy nemcsak szalagcímekben szükséges törekedni arra, hogy jó munkáltatónak tűnjünk, hanem a napi működésünk során meghozott döntésekben is meg kell alapozzuk a bizalmat.

„Ehhez sokszor kell a nehezebb utat járni, egy-egy feladatnak többször nekifutni, nem egyszer éjszakákba nyúlóan elemezni, mindig két lépéssel előre gondolkodni és proaktívan cselekedni” – fogalmazta meg a siker fő összetevőit.

(Fotók: Schaeffler)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS