Gazdag András az úttörő megoldások híve

2021. 05. 20., 11:30

Gőzerővel építi csapata és saját jövőjét Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft. stratégiai humánerőforrás-vezetője. A szakember hálás mentorainak, akik a győri Széchenyi István Egyetemen olyan impulzusokat adtak át neki, melyek meghatározzák a foglalkoztatásról és saját magáról kialakított képét is.

Gazdag András a Schaeffler Savaria Kft. magyarországi vállalatainak stratégiai humánerőforrás-vezetését látja el; ezzel párhuzamosan a legnagyobb szombathelyi vállalat operatív HR-menedzsmentjét is irányítja, mintegy 4600 munkavállalóért felel. Beszédes, hogy amikor megkérdeztük, milyen eredményre tekint a legbüszkébben pályáján, egyéni sikerei felsorolása helyett őszinte lelkesedéssel mesélt csapatáról.

„Számomra a legnagyobb öröm, ha látok valakit a szakmájában kiteljesedni, kifejezetten, ha HR-es munkatársakról van szó. Emiatt »eredményként« a csapatomra, a kollégáimra vagyok a legbüszkébb, akiktől a legtöbb inspirációt kapom magam is. A kitűzött célokat is mindig együtt, csapatként értük el egykori és jelenlegi munkahelyemen is” – hangsúlyozta.

Bátor döntések, új utak a siker felé

Gazdag András első munkahelyén, a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nél részt vehetett Magyarország legjelentősebb gázipari vállalatának felépítésében. A kihívásokkal teli munkaerőpiacon 2017-ig szinte nullaszázalékos fluktuáción tartották a nagyvállalatot, ami mögött, mint mondta, egy rendkívül szigorú, következetes és hosszú éveken át szívvel-lélekkel végzett csapatmunka volt, amire utólag is jó érzéssel gondol vissza.

A Schaeffler szombathelyi vállalatánál pedig irányításával teljesen újradefiniálták a HR szerepét a vállaltnál. Ehhez egy éles váltással az akkori gyakorlatoktól meredeken eltérő utat választottak. Kivezették a határozott munkaszerződések rendszerét, csak saját állományú munkavállalókra kezdtek el támaszkodni, és nemet mondtak a távoli munkaerőt toborzó szolgáltatók adta lehetőségre is.

„A szombathelyi régió legnagyobb foglalkoztatójaként úgy döntöttünk, hogy a nehezebb utat járjuk, és kiszállunk a munkaerőpiacot jellemző mókuskerékből. A kiszámíthatóság és a tervezhetőség érdekében a helyi munkavállalókat akartuk meggyőzni arról, hogy érdemes nálunk hosszú távra tervezni. Alig két év alatt, tudatos koncepcióval egy túlfeszített piacon sikerült az önkéntes fluktuációt harmadára, a munkahelyi balesetek esetszámát pedig felére csökkenteni. Kiegyensúlyozottabbá tettük az érdekképviseletekkel való kapcsolatunkat, és megalapoztuk a jövőképünket, ami az új üzem formájában részben már velünk van” – fejtette ki a szakember.

Máig épít győri alma materére

A HR specialista büszke arra is, hogy igazi példaképektől tanulhatott. „A győri Széchenyi István Egyetem emberi erőforrás tanácsadó mesterszakán a teljes tanári gárdát kedveltem, de dr. Pongrácz Attila dékán és dr. Vehrer Adél egyetemi docens nevét külön meg kell említenem, hisz észrevétlenül egészítették ki a világképemet, valamint a HR-ről, az emberekkel való együttműködésről szóló gondolataimat. Nagyon jó pillanatokban kaptam tőlük új impulzusokat” – nosztalgiázott.

Nem véletlen az sem, hogy a Schaeffler Savaria Kft. szombathelyi vállalatánál jelenleg is 120 olyan mérnököt foglalkoztatnak, akik a Széchenyi István Egyetemen szereztek diplomát.

„Emellett a Széchenyi-egyetemmel is elindítottuk a duális mérnöki együttműködést járműmérnök és gépészmérnök szakokon, amivel kapcsolatban nagy ambícióink vannak” – mondta Gazdag András, akinek meggyőződése, hogy nemcsak szalagcímekben szükséges törekedni arra, hogy jó munkáltatónak tűnjünk, hanem a napi működésünk során meghozott döntésekben is meg kell alapozzuk a bizalmat.

„Ehhez sokszor kell a nehezebb utat járni, egy-egy feladatnak többször nekifutni, nem egyszer éjszakákba nyúlóan elemezni, mindig két lépéssel előre gondolkodni és proaktívan cselekedni” – fogalmazta meg a siker fő összetevőit.

(Fotók: Schaeffler)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS