A termelők bizalmatlansága miatt felajánlotta lemondását a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága

A termelők bizalmatlansága miatt felajánlotta lemondását a Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága
2022. 02. 05., 15:05

Felajánlotta lemondását a Baromfi Termék Tanácson (BTT) belül működő Magyar Kacsaszövetség és Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága, amelyek vezetése nem azonos a BTT elnökségével. A két szövetségnél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek.

A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség intézőbizottsága a termelők bizalmatlansága miatt döntött úgy, hogy felajánlja lemondását. A két szervezet a BTT tagszövetségeként működik, így intézőbizottságaik nem azonosak a terméktanács elnökségével.

A bejelentések nyomán a két tagszövetségnél megkezdődnek a tisztújítással kapcsolatos előkészületek. A BTT a teljes termékpálya érdekképviseleteként működik, így a tagszövetségekben a termelőknek, a tenyésztőknek és a vágó-feldolgozó üzemeknek arányos képviseletet kell kapniuk.

A BTT több évtizede fogja össze a teljes baromfi termékpálya szakmai és érdekképviseleti munkáját. A terméktanácson belül hat tagszövetség tevékenykedik. A Magyar Kacsaszövetség és a Magyar Lúdszövetség mellett a Magyar Broilerszövetség, a Magyar Pulykaszövetség, a Magyar Szabadtartásos Baromfitermelők Szövetsége és a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége működik az adott ágazatok érdekvédelmi és érdekegyeztető szervezeteként – olvasható a Baromfi Termék Tanács oldalán február 5-én megjelent közleményben.

Egy nappal korábban, február 4-én Nagy István agrárminiszter az ágazat szereplőivel folytatott egyeztetésen, a Bács-Kiskun megyei Mélykúton bejelentette: a kormány egyszeri 1,9 milliárd forint forrást biztosít a kacsa- és libatartók számára. A tárca az idén új baromfiágazati állatjóléti program indítását is tervezi.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS