Ez volt a Metalconstruct eddigi legnagyobb dobása

Ez volt a Metalconstruct eddigi legnagyobb dobása
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 14., 11:57

Ma az energiaárak drasztikus és indokolatlannak tűnő növekedésével a legnehezebb megbirkózni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct vezérigazgatója.

CÉGES LEGEK sorozatunk 16. cikkében a Metalconstruct Zrt. legjeit Kis Ernő vezérigazgató osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Hogy minden lehetséges – rossz irányban (COVID) ugyanúgy, mint jóban (mint az ez időszak alatti jelentős árbevétel növekedés).

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Stabilizálni, működésbe integrálni az öntödét, valamint eredményesen dolgozni.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Ki tudtunk jönni a 10 évvel ezelőtti csődhelyzetből úgy, hogy növekedési pályára álltunk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Aktuálisan az energiaárak és -költségek rohamos emelkedése.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Költség- és létszámcsökkentések, valamint személyi változtatások.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Folyamatszervezés és az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazása, valamint ezek mellett a motiváció.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A tavalyi, ami összesen 1,1 milliárd forint volt.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Jövedelem, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Legfőképp a szervezett munkavégzéssel, motivációval és költségcsökkentéssel.

Ezzel a LEGBONYULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Az energiaárak drasztikus és indokolatlannak tűnő növekedése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS