Ez volt a Metalconstruct eddigi legnagyobb dobása

Ez volt a Metalconstruct eddigi legnagyobb dobása
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 14., 11:57

Ma az energiaárak drasztikus és indokolatlannak tűnő növekedésével a legnehezebb megbirkózni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct vezérigazgatója.

CÉGES LEGEK sorozatunk 16. cikkében a Metalconstruct Zrt. legjeit Kis Ernő vezérigazgató osztja meg az olvasóval.

Az előző év LEGNAGYOBB tanulsága:

Hogy minden lehetséges – rossz irányban (COVID) ugyanúgy, mint jóban (mint az ez időszak alatti jelentős árbevétel növekedés).

Az idei év LEGFONTOSABB célkitűzése:

Stabilizálni, működésbe integrálni az öntödét, valamint eredményesen dolgozni.

A vállalkozás eddigi LEGNAGYOBB dobása:

Ki tudtunk jönni a 10 évvel ezelőtti csődhelyzetből úgy, hogy növekedési pályára álltunk.

A LEGBOSSZANTÓBB pillanat a vállalkozás történetében:

Aktuálisan az energiaárak és -költségek rohamos emelkedése.

A vállalkozás életében a LEGDRASZTIKUSABB váltás/változtatás:

Költség- és létszámcsökkentések, valamint személyi változtatások.

A LEGHATÉKONYABB működéshez szükséges új feladatok:

Folyamatszervezés és az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazása, valamint ezek mellett a motiváció.

Az eddigi LEGDRÁGÁBB beruházásuk:

A tavalyi, ami összesen 1,1 milliárd forint volt.

Erre kellene a jövőben a LEGTÖBB pénzt fordítani:

Jövedelem, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása.

A LEGERŐSEBB konkurenst ezzel lehet legyőzni:

Legfőképp a szervezett munkavégzéssel, motivációval és költségcsökkentéssel.

Ezzel a LEGBONYULTABB ma megbirkózni az üzleti életben:

Az energiaárak drasztikus és indokolatlannak tűnő növekedése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS