Eppel János: A VOSZ a jövőben még több szolgáltatással erősíti a vállalkozásokat

Eppel János: A VOSZ a jövőben még több szolgáltatással erősíti a vállalkozásokat
2022. 12. 02., 20:18

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége immár 23. alkalommal rendezte meg üzleti eseményét, a Vállalkozók Napját december 2-án, amelyen díjakat adtak át a legjobbaknak.

Budapesten a Művészetek Palotája adott otthon a Vállalkozó Napja ünnepi rendezvénynek. A rendezvényre Magyarország minden megyéjéből érkeztek vállalatvezetők és cégtulajdonosok.

Az ünnepségen Eppel János, a VOSZ elnöke arról beszélt, hogy Demján Sándor, a VOSZ örökös elnöke 23 évvel ezelőtti kezdeményezésére indult el a Vállalkozók Napja, a vállalkozói szektor ünnepe.

Eppel János értékelése szerint az idei év nem úgy alakult a vállalkozások számára, ahogy várták, mert abban bíztak, hogy a Covid-válság után nyugalom, konszolidáció és kiszámítható környezet következik. Ezzel szemben a szomszédos országban zajló háború okozta negatív tendencia – az energiaválság, az infláció, a kamatnövekedés – határozza meg alapvetően a vállalkozói, gazdasági feltételeket.

A VOSZ tevékenységéről szólva Eppel János elmondta: jövőre ünneplik 35. működési évüket. Az idén év elején elfogadott 5 éves stratégiájukban a magyar vállalkozások támogatását, segítését, a szolgáltatások erősítését jelölték meg célul az eddigi értékekre alapozva. Munkájukat párbeszédre, együttműködésre, konstruktív megoldások keresése alapozzák.

Varga Mihály: A magyar gazdaságnak nehéz körülmények között kell teljesítenie

A magyar gazdaság növekedésének fenntartásához meg kell védeni a munkahelyeket, a vállalkozásokat. A kormány a jövőben is meghozza azokat a gazdaságvédő intézkedéseket, amelyek segítik átvészelni a nehéz időszakot. Remények szerint a kormány és a vállalkozások közös munkájával, megerősödve lehet majd kikerülni a háborús helyzet és a szankciók miatt előállt válságból is, éppen úgy, mint az előző kettőből – mondta beszédében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Felidézte, hogy 2010-ben a kormány olyan helyzetben vette át az ország kormányzását, amikor a cégeket és a családokat növekvő adóterhek és devizaadósságok szorongatták. Az adócsökkentésekre, munkahelyteremtésre, gazdaságfehérítésre és a beruházásokra épülő gazdaságpolitikának köszönhetően az évtized végére a magyar gazdaság az uniós növekedési rangsor élére került.

Varga Mihály kifejtette, a stabilitást öt tényező erősíti: a magas arányú foglalkoztatottság és az alacsony munkanélküliség, a versenyképes adórendszer, vagyis az alacsony munkát és jövedelmet terhelő adók, a befektetéseket támogató kedvező üzleti környezet, az ország iránti befektetői bizalmat erősítő politikai stabilitás, valamint hogy megindult a mérlegalkalmazkodás a kialakult helyzethez, az elmúlt hónapokban javult a folyó fizetési mérleg és az államháztartás egyensúlya is.

A kormány a kis- és középvállalkozások támogatásával, gyármentő programmal, a rezsicsökkentés fenntartásával, a munkahelyvédelemmel, adókönnyítésekkel és hitelprogramokkal segíti a magyar családokat és vállalkozásokat.

A legjobbakat ismerték el

A Vállalkozók Napján kitüntetéseket adott át Varga Mihály pénzügyminiszter, Eppel János és Lits József, a VOSZ ellenőrző bizottságának elnöke.

Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesült:

Csík László, a Karinthy Kiadó Kft. tanácsadója, a VOSZ Ellenőrző Bizottsági tagja,

Vad Sándor Mihály egyéni vállalkozó, autófényező mester,

Varga Júlia Franciska, a KAVOSZ Zrt. értékesítési igazgatója,

Visnyai Ildikó, a KAVOSZ Zrt. ügyvezető igazgatója.

A VOSZ elismerései közül Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat kapott:

Tomán Szabina, a Tomán Lifestyle Kft. tulajdonosa,

Kirschner András, a Swiss Medical Services Egészségügyi Szolgáltató Kft. alapító-tulajdonosa, ügyvezetője,

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, a VOSZ társelnöke.

A 2022. Év Vállalkozója Díj kitüntetést 22-en vehették át.

Balla Krisztián, Balla Euro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ügyvezető igazgató, Nógrád megye,

Bogdánovics Dóra Beatrix, Rose Ruhaipari és Szolgáltató Kft., ügyvezető igazgató, Bács-Kiskun megye,

Bődi Péter, Integrál Építő Zrt., vezérigazgató, Békés megye,

Földi Miklós László, Földi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ügyvezető igazgató, Zala megye,

Gombos István, Gombos-Földgép Kft., ügyvezető igazgató, Komárom-Esztergom megye,

Győrffy Attila, Celiqum Insulation Solutions Kft., tulajdonos-ügyvezető, Románia,

Hajdu Sándor, KOHA-Steel Fémipari Bt., tulajdonos, Hajdú-Bihar megye,

Hauber Csaba, Edeltech-Fém Kft., ügyvezető, Veszprém megye,

Hoffer István, InterJNet Számítástechnikai Kft., tulajdonos, Jász-Nagykun-Szolnok megye,

Horváth János, Lux H 84 Kft, tulajdonos-ügyvezető, Tolna megye,

Horváth László Endre, Pharmatrans Hungary Kft., ügyvezető, Vas megye,

Kovács Gábor, Pannónia Inferior Kft., tulajdonos, Baranya megye,

Körmöczy Zsuzsanna, BRS Klíma és Gázcentrum Kft., ügyvezető igazgató, Borsod-Abaúj-Zemplén megye,

Mentes Zsolt, MENTAVILL Kft., tulajdonos-ügyvezető, Fejér megye,

Németh Zoltán Gábor, „Németh-Gazdabolt” Kft., tulajdonos-ügyvezető, Somogy megye,

Orha József, Orha Építő Kft., tulajdonos-ügyvezető, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,

Osztafin Zsolt, Marshall Ablakgyár Kft., ügyvezető igazgató, Heves megye,

Prohászka Andrea, Tutti Élelmiszeripari Kft., ügyvezető igazgató, Győr-Moson-Sopron megye,

Rózsavölgyi János, SR-Hússzék Kereskedelmi Kft., ügyvezető igazgató, Budapest,

Sajgó Sándor, CEMINVEST Cementipari Fővállalkozási Kft., Pest megye,

Szakács Botond, Eco Tiny House, tulajdonos-ügyvezető, Románia,

Vörös Ferenc, Genév-Solár Kft., ügyvezető igazgató, Csongrád-Csanád megye.

(Fotók: MTI/Kovács Anikó és Szerdahelyi Csaba/Üzletem.hu)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS