Elindult a jelentkezés a 2024-es Kiválóan Vezetett Vállalatok Programra

2024. 03. 30., 12:10

A Best Managed Companies Program (Kiválóan Vezetett Vállalatok) a globális Deloitte Private vezető üzleti mentorprogramja, ami idén harmadik alkalommal indul el Magyarországon. A kezdeményezés a helyi magántulajdonban lévő vállalatok kiválóságának elismerésére és támogatására jött létre.

Minden országban egy rangos, független zsűri választja ki azokat a vállalatokat, amelyek Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok minősítésben részesülhetnek.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Értéktőzsde, a Magyar Nemzeti Bank, az MGYOSZ és az OTP Bank a kezdetektől fogva együttműködő partnerei a programnak. A hazai program szakmai zsűrijét ezen vállalatok képviselői alkotják, akik szakértelmükkel segítik az összes résztvevő vállalatot” – mondta dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai vezetője.

Tavaly 16 magyar cég érdemelte ki a Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) elismerést, ezzel csatlakozva a legjobban teljesítő vállalkozások globális közösségéhez:

 • BioTechUSA-cégcsoport
 • CÉH Zrt.
 • DM-KER Nyrt.
 • Dorsum Zrt.
 • H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft.
 • HELL ENERGY Magyarország Kft.
 • Hunland Csoport
 • Márka Üdítőgyártó Kft.
 • Petrányi Autó Kft.
 • Qualysoft Informatikai Zrt.
 • Schiller Autó Család Zrt.
 • Simon Plastics Kft.
 • TOM-FERR Zrt.
 • Tutti Kft.
 • Vöröskő Kft. (Euronics)
 • Wagner Solar Hungária Kft.

A programra azok a vállalatok (vagy csoportok) jelentkezhetnek, amelyek központi irányítása Magyarországon van, a többségi részesedések (minimum 51 százalék) közvetlenül vagy közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában vannak és az éves bevételük eléri a minimum 20 millió eurót. Fontos feltétel, hogy a vállalat legalább 5 éve működjön és több mint 50 teljes munkaidős alkalmazottal rendelkezzen.

A programra nem jelentkezhetnek jótékonysági és nonprofit szervezetek, nyilvános részvénytársaságok, ahol a részvények többsége közkézben van. Továbbá nem vehetnek részt pénzügyi intézmények (hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások), biztosító társaságok, szerencsejátékkal foglalkozó társaságok, ahogy részben vagy egészben állami tulajdonban lévő társaságok sem. Kizáró feltétel az is, ha a vállalat (csoport) tevékenysége vagy üzleti hírneve nem egyeztethető össze a Deloitte értékeivel.

„A program során az összes résztvevő új szintre emelheti üzleti működését tekintet nélkül arra, hogy a program végén elnyerik-e a BMC minősítést, így a jelentkezéssel és a mentoring programban való részvétellel csak profitálhatnak a magyar magánvállalkozások” – tette hozzá dr. Bálint Gergely, a Best Managed Companies – Kiválóan Vezetett Vállalatok program operatív vezetője.

A program menete

A hazai magánvállalkozások egy online regisztrációs jelentkezési oldalon keresztül tudják jelezni részvételi szándékukat a programra. Azok a vállalatok, akik megfelelnek a jelentkezési feltételeknek, részt vehetnek a program második felében, a mentorprogramban. A mentorprogram a Best Managed Lab nemzetközi keretrendszerén alapul, ahol a mentorált vállalkozások képzett mentorok segítségével a program 4 területe mentén (stratégia, képességek és innováció, vállalatirányítás és pénzügyek, kultúra és elkötelezettség) átfogó mentoringban részesülnek.

A Best Managed Lab teljesítését követően a mentorok segítségével a pályázók összeállítják a pályázati anyagot a független, külső zsűri számára. A zsűritagok áttekintik és értékelik a benyújtott pályázatokat, valamint kiválasztják a BMC minősítést elnyerő vállalkozásokat.

A Best Managed Companies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) program nemzetközi háttere

A programot 1993-ban indították el Kanadában, ahol azóta is sikeresen működik és mára már az ország egyik vezető üzleti mentorprogramjának számít. Jelenleg összesen 48 országban van jelen, többek között az európai országok többségében, az Egyesült Államokban, valamint Dél-Amerika és Ázsia több országában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS