Dr. Gál Gábor: Kettős szerepben vagyok fogorvosként és vállalkozóként

Dr. Gál Gábor: Kettős szerepben vagyok fogorvosként és vállalkozóként
2024. 01. 30., 22:10

Szerencsésnek tartja magát, hogy jó időben, jó helyen indította el fogorvosi magánpraxisát – még 1995-ben. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Szervezete 2023-ban Országos Év Vállalkozója Díjjal tüntette ki dr. Gál Gábort, az Alisca Dent Kft. tulajdonosát.

„Kettős szerepben vagyok a kezdetektől fogva, az egyik a fogorvosi munkám, amit apai örökségem révén folytatok már majdnem 30 éve, míg vállalkozó is vagyok, ami hatalmas felelősség és feladat, és ebben is sikeresnek kell lennem” – mondja dr. Gál Gábor, aki több, mint 10 éve implantológus szakorvosként is dolgozik.

„Akkoriban még az állami ellátásban is munkát kellett vállalnia egy fogorvosnak, hogy a magánellátásban is dolgozhasson, ezért egy kis Tolna megyei településen kezdtem szakmai pályámat. Egy évvel később megnyitottam magánrendelőmet Pakson úgy, hogy családom, korábbi életem nem ide kötött. Az akkor bevezetett Bokros-csomag kedvezően hatott az éppen induló praxisomra, mert egyre többen kezdtek a magánellátás felé nyitni” – emlékszik vissza a kezdetekre.

1996-ban alapította a Bt.-jét, és kizárólag a saját magánpraxisában végezte fogorvosi tevékenységét Pakson. A 2000-es évek végén a gazdasági válság az ő praxisát sem kímélte, ezért – mint mondja – igyekezett megújulni, szakmailag fejlődni. Ekkor kezdte tanulni a fogászati implantológiát, 2012-ben szakvizsgát is tett dento alveoláris sebészetből.

VOSZ Tolna Vármegyei Szervezete által adományozott Év Vállalkozója Díj kapcsán azt mondja: bár fontosak az elismerések, különösen a szakmán belül, azonban számára talán az a legmegtisztelőbb, ha a páciensek elégedettek a munkájával.

„Persze bennem is felmerült, hogy miért pont én kaptam a díjat, vajon megérdemeltem-e ezt az elismerést? Aztán egyből meg is állok egy pillanatra, mert azért egy ilyen díj rávilágít arra az útra, amit eddig a pillanatig bejártam, megmutatja, mit sikerült elérnem, létrehoznom, tanulnom, fejlődnöm, és egyúttal arra is rámutat, hogyan tudom még jobbá tenni a praxisomat, hol vannak esetleg gyenge pontok, ahol javítani kell. Hiszen megelégedni sosem szabad, csak előre és felfele lehet tekinteni!” – mondja a fogorvos-vállalkozó.

A négygyermekes édesapa már várja, hogy legnagyobb fia, Barnabás befejezze dentálhigiénés tanulmányait, és csatlakozzon hozzájuk, mert így igazi családi vállalkozásként tudnak majd tovább dolgozni.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS