Delta szoftver könnyíti az utasok életét Kecskeméten

2020. 07. 23., 11:30

Sikerrel zárult a Delta Csoporthoz tartozó New Line Kft. által telepített kecskeméti közlekedési informatikai rendszer telepítése és üzembe helyezése. Az új rendszer a Kecskeméti Közlekedési Kft. egyedi igényeire szabva készült el azzal a céllal, hogy a városi tömegközlekedést használók kényelmét szolgálja. Az utasok ezentúl pontosabb tájékoztatásra és kevesebb csúszásra számíthatnak.

Sikerrel zárult a Delta Csoporthoz tartozó New Line Kft. által telepített, a Kecskeméti Közlekedési Központ integrált informatikai rendszerét alkotó szakmai modulok ún. kiemelt élesüzemi támogatási időszaka, azaz a rendszer telepítése és működésbe állítása. A korábbi helyi tömegközlekedési szolgáltatás színvonala már nem felelt meg a mai kor követelményeinek, ezért szükségessé vált az új, utasbarát hálózat, illetve az utasok informálódását segítő korszerű rendszer megvalósítása.

A csaknem harmincmillió forintos projekt egyik legnagyobb kihívása az idő volt: a New Line Kft. szakembereinek alig hetven nap állt a rendelkezésére, hogy közlekedésinformatikai termékcsaládját az igényeknek megfelelően paraméterezze, kiegészítse, valamint integrálja az ügyfél által korábban használt utastájékoztató és flottakövető modulokkal.

A beruházás lényege a városi közlekedés tervezőrendszerének teljeskörű megvalósítása, valamint a meglévő infrastruktúrába integrálása volt, ami többek között olyan funkciókat foglal magában, mint az erőforrás- vagy a menetrendtervezés.

A szoftvert 2020. január 1-jén helyezték üzembe, majd az ezt követő két hónapos élesüzemi támogatás során a New Line Kft. kiemelt figyelmet fordított az újonnan elindított rendszer működésére és az esetlegesen felmerülő problémák kezelésére – ez a hatvan napos időszak márciusban sikerrel lezárult, az azóta eltelt időszak pedig további tapasztalatok levonására is alkalmat ad. A fejlesztések előnyeit a helyi közlekedési központon kívül a kecskeméti tömegközlekedést használók is nagyban érzékelhetik a mindennapjaikban, hiszen az innovációnak köszönhetően pontosabb utastájékoztatásra és kevesebb menetrendi csúszásra számíthatnak.

A New Line Kft. már számos más városban is bizonyította szakértelmét a közlekedési informatika, valamint integrált értékesítési csomópontok kialakítása terén. A cég Szegeden és Tatabányán rendkívül komplex fejlesztéseket valósított meg, valamint a veszprémi helyi közlekedés operatív működését, jegy és bérlet értékesítését, elszámoló rendszereit is az ő eszközeik és szoftvercsomagjuk támogatja.

„Nagyon fontos, hogy építsünk a korábbi projektek során megszerzett gyakorlati tudásra, hiszen a kecskeméti beruházást a már meglévő tapasztalatok nélkül ilyen rövid idő alatt lehetetlen lett volna véghez vinni. Ugyanakkor nélkülözhetetlen az innovatív szemléletmód is, hiszen a közlekedésinformatika jelenleg az egyik leginkább újító személetű információtechnológiai terület. Emellett minden ügyfélnek egyedi igényei vannak, ami mindig más munkamódszert követel meg tőlünk is. Éppen ezért a szakértőink szinte folyamatosan ott tartózkodnak a helyszínen az ügyfél mellett, felmérik a felhasználók munkastílusát, és ennek megfelelően tartják meg a szükséges oktatásokat, workshopokat tartanak és támogatják a napi operatív tevékenységet is” – mondta Bekker Zsolt, a Delta Csoport közlekedési informatikáért felelős kereskedelmi igazgatója.

Korunk alapvető trendje a városok „okosítása”, mellyel a leginnovatívabb vállalatok tudják felvenni a versenyt. A Delta Csoport tevékenységében kiemelt helyet foglal el a smart city koncepció, melynek a növekvő igényeknek megfelelően egyik központi eleme a közlekedés automatizálása és optimalizálása. A jövőben éppen ezért várható, hogy több magyarországi város helyi tömegközlekedését is támogatni fogják a szektorban piacvezető New Line Kft. modern szakmai rendszerei és újító fejlesztései.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS