Budapesten gyakori a jogosulatlan idegenvezetés

2019. 01. 24., 08:45

Rendezettebb szabályozási környezetre, átfogó jogalkotási folyamatra van szükség a magyarországi idegenvezetők munkájának megkönnyítéséhez.

Míg Budapesten – az ellenőrzés hiányában – általános gyakorlat a jogosulatlan idegenvezetés, addig Európa más országaiban akár 5-6 ezer eurós bírságokat is kiszabnak hasonló esetben – mondta Caesar Éva, a Magyar Idegenvezetők Szövetségének elnöke a szervezet közgyűlésén.

Fontos lenne az idegenvezetői igazolványok egységesítése, és a jelenleg határozatlan időre szóló okmányok érvényességének időbeli korlátozása, ami az ellenőrzés hatékonyságát is javítaná – írja beszámolójában a turizmus.com.

A MISZ legfőbb célja, hogy az idegenvezetők munkafeltételeit érintő kérdésekben a szövetség fogadókészségre találjon a Magyar Turisztikai Ügynökség illetékeseinél, ugyanis a turisztikai csúcsszervezet rendelkezik a szükséges törvényalkotási jogosultsággal – tette hozzá a MISZ elnöke.

A MISZ januári közgyűlésén adták át Év Idegenvezetője díjat: az idei díjazott Gulyás Miklós, a Proko Travel idegenvezetője lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS