Az üzleti sikerek voltak a fókuszban a FIVOSZ miskolci rendezvényén

2018. 11. 22., 16:00

Jól prosperáló családi vállalkozásoknál is gondot jelenthet a generációváltás, ezért a problémamegoldással időben kell foglalkozni – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Hete miskolci rendezvényén.

A Creppy PalacsintaHáz adott otthont az idei FIVOSZ - Fiatal Vállalkozók Hete nyitó napjának Miskolcon – számolt be a sikeres rendezvényről a szervező, Oszlánczi Réka. A Creppy PalacsintaHáz vezetőjét, a Creppy márka tulajdonosát, aki egyben a FIVOSZ Észak-magyarországi regionális elnöke, sokan kérdezték a cég legújabb sikeréről.

Ahogy arról az Üzletem már beszámolt: a világ legígéretesebb franchise koncepciói közé választották a Creppy franchise rendszerét. Így részt vehetnek a Nemzetközi Franchise Szövetség 2019-es kongresszusán Las Vegasban. A Creppy lehetőséget kap, hogy bemutatkozzon a rendezvényen jelen lévő giga franchise hálózatok képviselői, világviszonylatban fajsúlyos befektetők és üzletemberek előtt.

Oszlánczi Réka az Üzletemnek azt mondta, hogy ez az üzleti siker nem csak a magyarországi, hanem a régiós fejlődésükre is nagy hatással lesz, máris gőzerővel készülnek a februári megmérettetésre.

A Fiatal Vállalkozók Hete miskolci nyitányán szóba kerültek más sikertörténetek is. Ugyanakkor beszéltek azokról a gondokról, amelyek ma egyre jobban előtérbe kerülnek a fiatal vállalkozók cégeinél is.

Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke meghatározónak nevezte a családi vállalkozások generációs problémáját. A FIVOSZ az idei, családok éve rendezvények kiemelt partnere. Szinte valamennyi rendezvényükön hangsúlyosan szólnak erről: sok családi vállalkozás előd-utód beszélgetésében lehetett megismerkedni a jó példák mellett a nehézségekkel is. Inotay Petra szerint a prosperáló családi cégeknek is időben kell végiggondolniuk, hogy ki, milyen módon vigye tovább a bizniszt.

Lakatos Gergelynek, a Panyolai Szilvórium Zrt. elnök-vezérigazgatójának cégbemutatója arra volt remek példa, hogy fiatalon is el lehet érni nemzetközi sikereket, és eredményesen lehet márkát építeni.

Pető Ágnes, az Input program területi koordinátora és Tajthy Krisztina, a BNL Start CEO-ja a startup vállalkozások fontosságáról és régiós lehetőségeiről tartott előadást.

Szeghő Kornélia a Cashflow üzleti oktató társasjátékot mutatta be. Ebben a játékban nem a másik csődbe juttatása a cél, hanem a befektetés alapjaira, a vagyont felépített emberek gondolkodásmódjára tanítanak. És arra is, hogy milyen eszközökkel teremthető win-win szituáció.

Utóbbi jellemzi egyébként a FIVOSZ immár 42 ezer fős tagságát. A Fiatal Vállalkozók Hete rendezvényei alatt is több konkrét üzletet kötöttek. Miskolcon is hasznosnak bizonyult a networking, amelyet a CreppyHázban stílusosan palacsintás vacsorával kötöttek össze.

Sz. Cs.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS