Az üzleti sikerek voltak a fókuszban a FIVOSZ miskolci rendezvényén

2018. 11. 22., 16:00

Jól prosperáló családi vállalkozásoknál is gondot jelenthet a generációváltás, ezért a problémamegoldással időben kell foglalkozni – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Hete miskolci rendezvényén.

A Creppy PalacsintaHáz adott otthont az idei FIVOSZ - Fiatal Vállalkozók Hete nyitó napjának Miskolcon – számolt be a sikeres rendezvényről a szervező, Oszlánczi Réka. A Creppy PalacsintaHáz vezetőjét, a Creppy márka tulajdonosát, aki egyben a FIVOSZ Észak-magyarországi regionális elnöke, sokan kérdezték a cég legújabb sikeréről.

Ahogy arról az Üzletem már beszámolt: a világ legígéretesebb franchise koncepciói közé választották a Creppy franchise rendszerét. Így részt vehetnek a Nemzetközi Franchise Szövetség 2019-es kongresszusán Las Vegasban. A Creppy lehetőséget kap, hogy bemutatkozzon a rendezvényen jelen lévő giga franchise hálózatok képviselői, világviszonylatban fajsúlyos befektetők és üzletemberek előtt.

Oszlánczi Réka az Üzletemnek azt mondta, hogy ez az üzleti siker nem csak a magyarországi, hanem a régiós fejlődésükre is nagy hatással lesz, máris gőzerővel készülnek a februári megmérettetésre.

A Fiatal Vállalkozók Hete miskolci nyitányán szóba kerültek más sikertörténetek is. Ugyanakkor beszéltek azokról a gondokról, amelyek ma egyre jobban előtérbe kerülnek a fiatal vállalkozók cégeinél is.

Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke meghatározónak nevezte a családi vállalkozások generációs problémáját. A FIVOSZ az idei, családok éve rendezvények kiemelt partnere. Szinte valamennyi rendezvényükön hangsúlyosan szólnak erről: sok családi vállalkozás előd-utód beszélgetésében lehetett megismerkedni a jó példák mellett a nehézségekkel is. Inotay Petra szerint a prosperáló családi cégeknek is időben kell végiggondolniuk, hogy ki, milyen módon vigye tovább a bizniszt.

Lakatos Gergelynek, a Panyolai Szilvórium Zrt. elnök-vezérigazgatójának cégbemutatója arra volt remek példa, hogy fiatalon is el lehet érni nemzetközi sikereket, és eredményesen lehet márkát építeni.

Pető Ágnes, az Input program területi koordinátora és Tajthy Krisztina, a BNL Start CEO-ja a startup vállalkozások fontosságáról és régiós lehetőségeiről tartott előadást.

Szeghő Kornélia a Cashflow üzleti oktató társasjátékot mutatta be. Ebben a játékban nem a másik csődbe juttatása a cél, hanem a befektetés alapjaira, a vagyont felépített emberek gondolkodásmódjára tanítanak. És arra is, hogy milyen eszközökkel teremthető win-win szituáció.

Utóbbi jellemzi egyébként a FIVOSZ immár 42 ezer fős tagságát. A Fiatal Vállalkozók Hete rendezvényei alatt is több konkrét üzletet kötöttek. Miskolcon is hasznosnak bizonyult a networking, amelyet a CreppyHázban stílusosan palacsintás vacsorával kötöttek össze.

Sz. Cs.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS