Az új stratégia eddigi eredményeiről tájékoztatott a VOSZ elnöke

Az új stratégia eddigi eredményeiről tájékoztatott a VOSZ elnöke
2024. 03. 21., 10:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetei márciusban és áprilisban tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket, amelyekkel egyidőben vállalkozói fórumot is rendeznek.

A vállalkozói fórumok célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon 5 éves új stratégiájának és cselekvési programjának eddigi eredményeiről, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek beszámoljanak 2023-ban végzett munkájukról.

Helyben kell menedzselni a VOSZ-központtól érkező információkat

A Nógrád vármegyei vállalkozói fórumot március 19-én Salgótarjánban rendezték.

Czékmánné Kelecsény Ágnes, a vármegyei VOSZ-szervezet elnöke arra biztatta a helyi vállalkozásokat, hogy keressék a VOSZ-t problémáikkal, és kérjenek segítséget. Mint mondta, a helyi önkormányzatokkal partneri kapcsolatokat építettek ki, így könnyebben tudják támogatni a helyi vállalkozásokat tanácsokkal, információkkal, közvetítésekkel.

A tavaly novemberben nyílt vállalkozói iroda működésével kapcsolatban Oláh Krisztián, a VOSZ vármegyei vállalkozásfejlesztési tanácsadója azt mondta, hogy a helyi vállalkozások fejlesztéséhez elengedhetetlen a VOSZ központja által nyújtott információk, szakmai tartalmak hatékony menedzselése.

Eppel János, a VOSZ elnöke elmondta, hogy az érdekvédelmi tevékenységen és a Széchenyi Kártya Program működtetésén túl a VOSZ tavaly több új szolgáltatást vezetett be a vállalkozások mindennapjainak megkönnyítése érdekében, azokat folyamatosan kutatja, vizsgálja és fejleszti.

Foglalkoztatási paktum segíti a vállalkozókat

A Komárom-Esztergom vármegyei vállalkozói fórumot Tatabányán rendezték március 19-én.

Borsó Tibor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke elismeréssel beszélt a VOSZ érdekképviseleti munkájáról. Egyúttal aláhúzta, hogy egy vállalkozás sikerességét nemcsak az állandó megújulás és az innovációs képesség erősíti, hanem azok a személyes, szakmai kapcsolatok is, amelyeknek hatékony fóruma a vállalkozói szervezet. A vármegyei kormányhivatallal és a VOSZ helyi szervezetével együtt foglalkoztatási paktumban dolgoznak, hogy a vállalkozásokat ezzel is segítsék a munkaerőpiaci problémák megoldásában.

Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom Vármegyei elnöke a fórumot követő közgyűlésen kiemelte, hogy 25 éve alakult meg a vármegyei szervezet, 2002-ben pedig már át is adták az első Széchenyi Kártyákat helyi vállalkozóknak. 2023-ban a VOSZ vármegyei szervezetének irodájában 1432 darab Széchenyi Kártyát igényeltek.

Új elnökségi tagokkal erősített a VOSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete

A VOSZ következő vállalkozói fórumát Győrben rendezték meg március 20-án.

Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Vármegye főispánja az eseményen elmondta, a kihívások ellenére a térség rendkívül jól teljesít, miközben az ukrajnai háborús helyzet megfogta a gazdaság fejlődését, és az osztrák munkaerő-elszívás is problémákat okoz a vármegyének. „Ezért meg kell keresni a béren kívül eszközöket is, amelyek vonzóvá teszik a jól képzett munkavállalók térségünkben való maradását” – tette hozzá.

A vállalkozói fórum részeként megtartották a VOSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetének éves közgyűlését. Dr. Kovács Péter, a vármegyei szervezet elnöke elmondta, az elmúlt évben több témában is a VOSZ-központ közreműködését kérték vállalkozói érdekképviseleti ügyekkel kapcsolatban. Bejelentette, hogy a szervezet elnöksége Kristóf Judittal, az AT-JU Pack Cargo Kft.  ügyvezetőjével és ifj. Szórádi Lászlóval, a Cső-Lavina Kft. ügyvezetőjével bővült.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS