A vállalkozói kapcsolatok erősítéséről tartott fórumot a VOSZ Zentán

A vállalkozói kapcsolatok erősítéséről tartott fórumot a VOSZ Zentán
2023. 12. 06., 20:40

A magyarországi és a vajdasági vállalkozások közötti gazdasági kapcsolatok lehetőségeiről rendeztek fórumot Zentán december 4-én.

Dr. Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottságának, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szervezetének elnöke kiemelte: nagyon fontos, hogy a fórumon a szerb kormány államtitkári szinten képviseltette magát, a magyar politikusok a pénzügyi, a közlekedési és infrastruktúraügyi tárca szakértőiként vettek részt a rendezvényen.

A VOSZ küldöttségét Czomba Csaba, a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetség Nemzeti Fórumának (KMVNF) elnöke, a VOSZ társelnöke vezette, az elnökök közül a Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei is ott volt Zentán. Mint dr. Lits József mondta: a kezdeményezésnek máris van eredménye, hiszen a fórum napján Zenta önkormányzata szerződést írt alá arról, hogy egy magyarországi cég a Zentai Ipari Parkban kezd dolgozni.

A beruházást Czegledi Rudolf zentai polgármester jelentette be, Tamás Tünde, a Kristály Kft. víztechnológiai és fejlesztési igazgatója, a Crystal Water d.o.o-projekt vezetője pedig közölte, hogy decemberben hozzákezdenek a beruházáshoz, s reményeik szerint az 5-10 főnek munkát adó telephely jövő augusztusban már működhet Zentán.

A rendezvény házigazdája, Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője szerint már most is többen keresik a partnerséget, s a kapcsolatépítésben élen akarnak járni. Közölte: „a Vajdasági Magyar Szövetség a magyar beruházókat a döntéshozatal különböző szintjeiről tudja segíteni. A gazdaságfejlesztés sikerességére már több példa van, a Vajdaság jó lehetőség minden beruházónak.”

A lehetőségek közé sorolta dr. Lits József a turizmust, benne a sport- és gyógyturizmust. Egy következő alkalommal sor kerülhet arra, amire hétfőn időhiányában nem volt lehetőség, hogy beszéljenek a Tisza-menti települések vállalkozóinak jövőbeni együttműködéséről. „Ehhez érdemes lenne uniós forrásokat is felhasználni. A lényeg az összefogás, a közös gondolkodás” – tette hozzá a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS