A PETA elismerése az AVON-nak

2019. 12. 19., 13:30

Az amerikai állatvédő szervezet, a PETA bejelentette, hogy az Avon Product Inc. felkerült a „Az állatkísérletek megszüntetésén és kiváltásán dolgozó vállalatok” listájára. Az AVON csatlakozik azon vállalatok nagyon szűk listájához, melyek elkötelezetten dolgoznak az állati tesztelést nem igénylő módszerek fejlesztésén és azok elfogadtatásán.

„Nem gondoljuk, hogy a termékek biztonságosságának igazolásához állatkísérletek szükségesek, ezért sehol a világon nem tesztelünk állatokon. A továbbiakban is az alternatív vizsgálati módszerek teljeskörű elfogadásáért küzdünk, éppen ezért nagy örömmel tölt el bennünket és büszkék vagyunk arra, hogy ezt az igen megtisztelő elismerést megkaptuk a PETA-tól. A PETA kitüntetése annak a régóta zajló, aktív törekvésünknek az elismerése is, amely az állatkísérleteket nem igénylő megoldások kifejlesztésére és népszerűsítésére irányul” – nyilatkozta Jonathan Myers, az AVON üzemeltetési vezérigazgatója.

Kathy Guillermo, a PETA alelnöke elmondta: „Örömmel köszöntjük az AVON-t a listán. Lenyűgözött bennünket a vállalat elkötelezettsége, amelyet az állatokon végzett kísérletek befejezéséért és a nem állati tesztelési módszerek fejlesztésének és elfogadásának előmozdításáért tesz. Nagyon várjuk, hogy folytathassuk a partnerségünket az AVON-nal, amely a beszállítóival közösen dolgozik a termékekbe kerülő összetevőket illető állatkísérlet-mentességnek megfelelő szabályozásokon.”

Az állatok jólétének tiszteletben tartása az AVON termékbiztonsági filozófiájának egyik alappillére. A vállalat több mint három évtizede aktívan dolgozik a biztonságos, állati kísérleteket nem igénylő tesztelési folyamatok fejlesztésén, olyan szervezetettekkel együttműködve, mint az In Vitro Sience és az Humane Society International(HSI).

A folyamatos és kitartó munka eredményeképpen az AVON mára beszüntette az összes jogszabályban előírt állatkísérletet, és ezzel az első globális szépségipari vállalattá vált, amely a kínai piacon is árusítja termékeit, amellett, hogy véget vetett a termékeken, illetve egyes összetevőkön való állatkísérleteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS