A PETA elismerése az AVON-nak

2019. 12. 19., 13:30

Az amerikai állatvédő szervezet, a PETA bejelentette, hogy az Avon Product Inc. felkerült a „Az állatkísérletek megszüntetésén és kiváltásán dolgozó vállalatok” listájára. Az AVON csatlakozik azon vállalatok nagyon szűk listájához, melyek elkötelezetten dolgoznak az állati tesztelést nem igénylő módszerek fejlesztésén és azok elfogadtatásán.

„Nem gondoljuk, hogy a termékek biztonságosságának igazolásához állatkísérletek szükségesek, ezért sehol a világon nem tesztelünk állatokon. A továbbiakban is az alternatív vizsgálati módszerek teljeskörű elfogadásáért küzdünk, éppen ezért nagy örömmel tölt el bennünket és büszkék vagyunk arra, hogy ezt az igen megtisztelő elismerést megkaptuk a PETA-tól. A PETA kitüntetése annak a régóta zajló, aktív törekvésünknek az elismerése is, amely az állatkísérleteket nem igénylő megoldások kifejlesztésére és népszerűsítésére irányul” – nyilatkozta Jonathan Myers, az AVON üzemeltetési vezérigazgatója.

Kathy Guillermo, a PETA alelnöke elmondta: „Örömmel köszöntjük az AVON-t a listán. Lenyűgözött bennünket a vállalat elkötelezettsége, amelyet az állatokon végzett kísérletek befejezéséért és a nem állati tesztelési módszerek fejlesztésének és elfogadásának előmozdításáért tesz. Nagyon várjuk, hogy folytathassuk a partnerségünket az AVON-nal, amely a beszállítóival közösen dolgozik a termékekbe kerülő összetevőket illető állatkísérlet-mentességnek megfelelő szabályozásokon.”

Az állatok jólétének tiszteletben tartása az AVON termékbiztonsági filozófiájának egyik alappillére. A vállalat több mint három évtizede aktívan dolgozik a biztonságos, állati kísérleteket nem igénylő tesztelési folyamatok fejlesztésén, olyan szervezetettekkel együttműködve, mint az In Vitro Sience és az Humane Society International(HSI).

A folyamatos és kitartó munka eredményeképpen az AVON mára beszüntette az összes jogszabályban előírt állatkísérletet, és ezzel az első globális szépségipari vállalattá vált, amely a kínai piacon is árusítja termékeit, amellett, hogy véget vetett a termékeken, illetve egyes összetevőkön való állatkísérleteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS