A koronavírus-járvány idején is támadnak a kiberbűnözők

2020. 05. 25., 12:15

Kiterjedt adathalászati kampányt fedezett fel a Microsoft. Ne nyissuk meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kéretlen elektronikus levelek mellékleteit, mert könnyen pórul járhatunk!

Koronavírus témájú, kiterjedt adathalászati kampányra hívja fel a számítógép-használók figyelmét a Microsoft – írja a Computerworld.

A kiberbűnözők a távoli adminisztrációt lehetővé tévő NetSupport Managert telepítik a fertőzött levélmellékletet megnyitók eszközére, és teljes körű ellenőrzést szereznek a számítógép felett.

A hackerek rosszindulatú Excel-dokumentumok segítségével fertőzik meg a számítógépeket egy távoli hozzáférést biztosító trójai programmal.

A támadás úgy kezdődik, hogy a potenciális áldozatok egy hamisított e-mailt kapnak a koronavírus elleni küzdelemben kiemelt szerepet betöltő amerikai John Hopkins Center nevében.

Ha valaki megnyitja a fájlt, az Excel engedélyt kér a tartalom megjelenítésére, majd az engedélyezés után futtatja a dokumentumba épített rosszindulatú makrókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS