A Bridgestone teljes európai gyártóhálózatában újraindul a termelés

2020. 04. 22., 11:30

A Bridgestone újraindítja a termelést az olaszországi Bariban és a belgiumi Lanklaarban valamint a franciaországi Béthune-ben található európai gyártóüzemeiben is.

A fenti intézkedést megelőzően a vállalat április 14-én jelentette be, hogy minden spanyolországi (Burgos, Bilbao és Puente San Miguel) és oroszországi (Uljanovszk) üzemében újraindult a termelés. A mostani bejelentés azt jelenti, hogy a Bridgestone EMIA (Európa, Oroszország, Közel-kelet, India és Afrika) régió teljes gyártóhálózatában újraindult a termelés, ami alól csak az indiai és dél-afrikai üzemek jelentenek kivételt. Ezek továbbra is zárva maradnak.

A Bridgestone üzemeit eredetileg azért zárták be, mert a Covid-19 járvány következtében nagymértékben visszaesett az abroncsok iránti kereslet. Mivel azonban mind a vállalatok, mind pedig a vásárlók részéről ismét növekvő kereslet mutatkozik a Bridgestone abroncsai iránt, a vállalat úgy határozott, hogy a megfelelő kínálat biztosítása érdekében újraindítja a termelést.

A Covid-19 vírus következtében kialakult helyzet azonban továbbra is komoly, ezért az újranyitott üzemekben a dolgozók egészségvédelme és biztonsága kiemelten fontos szempont a Bridgestone számára. A vállalat szigorúan betartja a járványügyi és betegségmegelőzési központok (CDC-k) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatásait és ajánlásait, valamint az érintett országok kormányai által hozott rendelkezéseket.

Ezen felül a vállalat a saját protokolljainak megfelelő részletes eljárásokat és ellenőrzési folyamatokat dolgozott ki a munkahelyi veszélyhelyzetek kiküszöbölése érdekében azért, hogy biztosítani tudja a személyek közötti távolságtartást és a megfelelő védelmet minden dolgozója számára.

A Bridgestone továbbra is figyelemmel kíséri az aktuális egészségügyi helyzetet és a termékei iránt jelentkező kereslet ingadozásait.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS