720 millió forinttal támogatta a kormány a Sanatmetal Kft. egri fejlesztését

720 millió forinttal támogatta a kormány a Sanatmetal Kft. egri fejlesztését
2022. 03. 24., 15:09

A járvány okozta válság és a jelenlegi háborús helyzet is igazolja, hogy helyes döntés volt Magyarország önellátását erősíteni a stratégiai iparágakban – jelentette ki Varga Mihály a Sanatmetal Kft. beruházásának átadó ünnepségén, Egerben. A vállalat 1,5 milliárdos beruházással fejlesztette orvostechnikai üzemét a kormány 720 millió forintos támogatásával.

Az Egészségipari Támogatási Programnak köszönhetően egy teljesen új iparág épült fel Magyarországon, önellátóvá vált hazánk az egészségügyi eszközök és alapanyagok terén – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: a program nemcsak munkahelyeket véd meg országszerte, hanem erősíti a hazai kutatás-fejlesztést, jelentősen növeli a magyar exportteljesítményt. A tárcavezető leszögezte: nem fordulhat elő, hogy a magyar emberek egészsége, ellátása a nemzetközi piacoktól, ellátási láncoktól, a globális nagyvállalatok üzleti érdekeitől függjön.

Az elmúlt másfél évben 67 milliárd forint kormányzati támogatással 57 cég indított mintegy 87 milliárd forint összegű fejlesztést az ország számos pontján. Ez 6000 magyar család megélhetését biztosítja közvetlenül.

A Sanatmetal beruházásának köszönhetően nemcsak a termelés hatékonyságát növeli a vállalat, hanem továbbra is hozzá tudnak járulni a betegek magasabb színvonalú ellátásához. Bevételeinek jelentős része a külföldi értékesítésekből származik, amely azt mutatja, hogy a magyar termékek keresettek a külpiacokon, a magyar szakemberek tudásában világszerte megvan a bizalom – ismertette Varga Mihály. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS