314 millió forintos GINOP Plusz-támogatással fejleszt Sirokon a Metalconstruct

314 millió forintos GINOP Plusz-támogatással fejleszt Sirokon a Metalconstruct
2022. 04. 15., 15:51

Mintegy 450 millió forint összegű beruházással új üzemcsarnokot építtet, alumínium öntödéjét pedig új eszközökkel bővíti a kecskeméti székhelyű Metalconstruct Alumíniumszerkezetek Gyára Zrt. siroki telephelyén – tájékoztatott Kis Ernő vezérigazgató.

Kis Ernő elmondta: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében megvalósuló beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam 314,3 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járul hozzá, amelyet a vállalkozás önerejével egészít ki.

A fejlesztés során elkészülő új üzemcsarnok részben raktározási, részben pedig gyártási célokat szolgál majd, hiszen az öntvény utómegmunkálásával kapcsolatos koptató-, szemcseszóró-, illetve mosógépek is kerülnek majd a csarnokba; a siroki telephely öntödéje pedig két új öntőcellával bővül.

A gyártótechnológia bővítésén túl a komplex projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszert is létesítenek, továbbá az üzleti folyamatok hatékonyságának növelése érdekében képzéseket szerveznek és tanácsadást is igénybe vesznek.

A vezérigazgató szerint a fejlesztésnek köszönhetően öntészeti kapacitásuk nagyjából 20-25 százalékkal nő, a jelenleg 35 főt foglalkoztató vállalkozás a beruházást követően várhatóan 50 főre emelheti létszámát.

A közel 25 éves múltra visszatekintő, fémszerkezetek, alumíniumtermékek és könnyűfém csomagoló eszközök gyártását végző Metalconstruct Zrt. termékeivel több mint tíz országban van jelen, legfőbb felvevőpiacát az Európai Unió tagállamai jelentik; Dániába hi-tech ventilátor lapátokat, Olaszországba szivattyúkat szállítanak. A jellemzően nonautomotive partnereiknek gázszabályzókat, zárakat, pneumatikus szelepeket, kéziszerszám alkatrészeket készítenek, de a jövőben az autóipar felé is nyitnának. A termékek alapanyagául szolgáló öntött alumíniumot a cég elmúlt években létesített modern, siroki nyomásos öntészete biztosítja. (MTI)

Fotó: Metalconstruct

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS