314 millió forintos GINOP Plusz-támogatással fejleszt Sirokon a Metalconstruct

314 millió forintos GINOP Plusz-támogatással fejleszt Sirokon a Metalconstruct
2022. 04. 15., 15:51

Mintegy 450 millió forint összegű beruházással új üzemcsarnokot építtet, alumínium öntödéjét pedig új eszközökkel bővíti a kecskeméti székhelyű Metalconstruct Alumíniumszerkezetek Gyára Zrt. siroki telephelyén – tájékoztatott Kis Ernő vezérigazgató.

Kis Ernő elmondta: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében megvalósuló beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam 314,3 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatással járul hozzá, amelyet a vállalkozás önerejével egészít ki.

A fejlesztés során elkészülő új üzemcsarnok részben raktározási, részben pedig gyártási célokat szolgál majd, hiszen az öntvény utómegmunkálásával kapcsolatos koptató-, szemcseszóró-, illetve mosógépek is kerülnek majd a csarnokba; a siroki telephely öntödéje pedig két új öntőcellával bővül.

A gyártótechnológia bővítésén túl a komplex projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító napelemes rendszert is létesítenek, továbbá az üzleti folyamatok hatékonyságának növelése érdekében képzéseket szerveznek és tanácsadást is igénybe vesznek.

A vezérigazgató szerint a fejlesztésnek köszönhetően öntészeti kapacitásuk nagyjából 20-25 százalékkal nő, a jelenleg 35 főt foglalkoztató vállalkozás a beruházást követően várhatóan 50 főre emelheti létszámát.

A közel 25 éves múltra visszatekintő, fémszerkezetek, alumíniumtermékek és könnyűfém csomagoló eszközök gyártását végző Metalconstruct Zrt. termékeivel több mint tíz országban van jelen, legfőbb felvevőpiacát az Európai Unió tagállamai jelentik; Dániába hi-tech ventilátor lapátokat, Olaszországba szivattyúkat szállítanak. A jellemzően nonautomotive partnereiknek gázszabályzókat, zárakat, pneumatikus szelepeket, kéziszerszám alkatrészeket készítenek, de a jövőben az autóipar felé is nyitnának. A termékek alapanyagául szolgáló öntött alumíniumot a cég elmúlt években létesített modern, siroki nyomásos öntészete biztosítja. (MTI)

Fotó: Metalconstruct

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 17:13:00
Borúsabban látják a nyugdíjaskori helyzetüket a magyarok – derül ki a K&H negyedévente rendszeresen megjelenő biztos jövő reprezentatív felméréséből, amely az idei második negyedévben többek között azt vizsgálta, hogy milyen nyugdíjkorhatárra számítanak a jövő nyugdíjasai.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS