2,7 milliárd forintnyi egészségipari beruházás Tökölön és Szigethalmon

2,7 milliárd forintnyi egészségipari beruházás Tökölön és Szigethalmon
2021. 07. 11., 12:30

Egy teljesen új iparág épül fel Magyarországon az Egészségipari Támogatási Program segítségével, a megvalósuló beruházások évente akár 170–180 milliárd forint árbevételt jelenthetnek a magyar gazdaságnak – jelentette ki Varga Mihály Tökölön, ahol átadta a Magyar Piszke Papír Kft. egészségipari fejlesztését. Ezt követően Szigethalmon adta át a Rex-San Kft. egészségipari beruházását.

A két fejlesztés összértéke meghaladja a 2,7 milliárd forintot, amelyet a kormány összesen 2 milliárd forinttal támogatott.

Az Egészségipari Támogatási Program elindításakor elsősorban az önellátást tűztük ki célul az egészségipari termékek és alapanyagok terén. Ezt a kihívást kevesebb, mint egy év alatt az sikerült teljesítenünk az egészségipar számos területén – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: Magyarország a saját lábára állt egyebek mellett maszkgyártásban, a Favipiravir előállításában, az oltáshoz használt orvosi eszközök és a fertőtlenítőszerek készítésében is.

A pénzügyminiszter hozzátette: távlatibb célunk az ipar ezen ágazatának fejlesztésével a hosszú távú növekedési képesség, az exportteljesítmény erősítése volt.

Az ETP keretében összesen 82 egészségipari fejlesztés jön létre 86 milliárd forint összértékben, amelyhez a kormány 66 milliárd forintos támogatást nyújt a vállalkozásoknak. A fejlesztésekkel összesen 5700 munkahely válik biztossá.

A Magyar Piszke Papír Kft. a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottak foglalkoztatását látja el közfeladatként. 700 millió forintos fejlesztése a kormány 550 millió forintos támogatásával valósult meg. Ennek köszönhetően egy új, vírus- és baktériumölő hatással bíró, egészségügyi-higiéniai papírtermék gyártása indulhat el Tökölön.

A Rex-San Kft. gyógyászati segédeszközök, maszkok, védőfelszerelések előállítására épített új üzemet. A kapacitásbővítés több mint 2 milliárdos költségéből 1,6 milliárd forintot biztosított a kormány az Egészségipari Támogatási Programból. (Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS