2024. március 28. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 03. 28., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

4,6 százalékra emelkedett februárban a munkanélküliség

2024 februárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezer fővel, 4 millió 723 ezer főre nőtt; a munkanélküliek száma 227 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,6 százalék volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Mire számíthatnak a kiemelt és a legnagyobb adózók 2024-ben?

A listán új szereplőként a cégcsoport részeként működő gyógyszergyártó és -kereskedő cégek is számíthatnak vizsgálatra.

Niveus Consulting Group: optimistábbak a magyar cégvezetők

Optimistábbá váltak a magyar cégvezetők mind az ország, mind saját cégük kilátásait illetően a Niveus Consulting Group szerint.

Mire kell figyelni az szja-bevallás tervezetének ellenőrzésekor?

Kiknek és mire érdemes figyelniük annak érdekében, hogy az szja-bevallásunk hiánytalanul legyen kitöltve, hogy az adókockázat elkerülése mellett minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

„Zavar támadt az erőben” március 25-én

Az 1. blokk reaktora automatikus védelmi működés következtében leállt, a 2. blokkot az egyik tápszivattyú meghibásodása miatt kellett leterhelni.

Paks II.: Már a blokkok alaplemezét modellezik a szakemberek

Az eredetivel megegyező méretű modellen tesztelték az új blokkok alaplemezének betonozásánál alkalmazott eljárást.

Mindenki számlázott, senki sem dolgozott, 229 milliós büntetés lett a vége

A NAV egy számlázási láncolat ellenőrzésekor vizsgálta azt a két társaságot, amelyek nevében csomagolási szolgáltatásokról és baromfi-feldolgozásról állítottak ki fiktív számlákat.

Már elérhető a LEADER Helyi Akciócsoportokat támogató felhívás

Megjelent az újabb, közel 57 milliárd forint keretösszegű vidékfejlesztési pályázati felhívás, amely a vidéki térségekben működő 105 Helyi Akciócsoport számára biztosít vissza nem térítendő támogatást.

Gazdára találtak az első elektromos járművek a vállalati pályázaton

Az eddigi nyertes pályázatok alapján 191 vállalkozás kap több mint 849 millió forint támogatást 218 új elektromos gépkocsi megvásárlásához.

Félelmetesen pontos a Tesla új, teljesen önvezető rendszere

Felkerült a világhálóra az egyik első olyan tesztút videója, amit városi környezetben, bonyolult építési területen hajtottak végre a Tesla teljesen önvezető rendszerének legújabb verziójával.

Netrisk: ennyibe kerül egy garzonlakás és egy családi ház biztosítása

A márciusi kampányban Budapesten belül a XIV., a XIII. és a XI. kerület a „legaktívabb”, a vidéki nagyvárosok közül pedig Debrecen.

Milliókkal csökkenthetik régebbi lakáshiteleket a gyermekes családok

A gyermekes családok számára 2024-ben is elérhető lesz az állami támogatás, amelynek keretében 2 gyerek után 1 millió, 3 gyerek után 4 millió forint összegben csökkenthető a fennálló lakáshitel-tartozás – hívja fel a figyelmet a Credipass.

Környezeti büntetőjog: a bűncselekmények körét bővíti, a szankciókat szigorítja az új irányelv

Az Európai Tanács hivatalosan elfogadta a környezet büntetőjog általi védelméről szóló irányelvet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS