2024. március 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 03. 13., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Nevet vált és megújul az IFKA

Átalakulva és újjászervezve, Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. (MGFÜ) néven segíti a kis és közepes vállalkozásokat a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézménye – jelentette be Nagy Márton miniszter.

Lépéseket sürget az ÉVOSZ a lakhatási krízis „magyaros változatának” enyhítésére

A lakásvagyon műszaki állagának javítása érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége otthonfelújítási támogatási program indítását javasolja és azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank indítsa újra a Zöld Otthonteremtési Programját, amelyet felújításokra is igénybe lehessen venni.

Húsz hónap után újra 10 ezer tranzakció felett zárt az ingatlanpiac

Felére csökkent a 30-40 év közötti vásárlók aránya a fővárosban tavaly februárhoz képest.

Mit érdemes tudni a túlépítés szabályairól?

Telekszomszédok viszonylag gyakran ütköznek olyan problémába, hogy az egyik telken álló épület egy része átlóg a szomszédos telekre. Mi a túlépítés? Milyen lehetőségei vannak túlépítés esetén a szomszédos ingatlan tulajdonosának? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

Lakásbiztosítási kampány: 100 ezer váltóra számítanak az alkuszok

FBAMSZ: a kampány utolsó hetére várható a váltások 35-40 százaléka.

Manpower: lassuló mértékben bővülhet a foglalkoztatottság

Fehér Tamás: a piaci szereplők továbbra is csak átmeneti stagnálásra számítanak, ezért igyekeznek megtartani a bevált munkaerőt.

Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest

Hosszabb távon elkerülhetetlennek látszik az árak emelkedése.

A szarvasmarha-, juh- és kecsketartóknak március 31-ig kell adatokat egyeztetniük az ENAR-ban

Adategyeztetési kötelezettséget ír elő a szarvasmarha-, a juh- és a kecskefélék tartóinak az agrárminiszter legújabb rendelete.

Már látszanak a beruházások eredményei a hazai hajtató kertészetben

Májusban jelenik meg a „Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, valamint post-harvest fejlesztések támogatása” nevű pályázat.

A Huawei már idén bemutatja a 6G elődjét

Az ultragyors adatforgalmú kommunikáció újabb mérföldkövét teljesíti a kínai gyártó, amelynek eredményét a szakértők a 6G előszobájaként emlegetik. A Huawei még ebben az évben kereskedelmi forgalomba hozná, 5.5G néven, de egyelőre csak ipari megoldásként. A végcél ugyanakkor a fogyasztói piac.

Hadat üzen a gázkazánoknak (is) az új uniós javaslat

A cél az, hogy 2040-re egyetlen fosszilis tüzelőanyaggal működő kazán se legyen üzemben.

Politikai reklámok: elfogadta az Európai Tanács az új rendeletet

Az Európai Tanács elfogadta a politikai reklámtevékenység átláthatóságáról és célzott folytatásáról szóló új rendeletet, amelynek célja fellépni az információk manipulálása és a választásokba való külföldi beavatkozás ellen.

Az IT-fejlesztések 40 százalékát a piaci verseny motiválja

Gönczy Gábor: a digitalizációs törekvések elsősorban a gyorsan változó és bizonytalan környezetre reagálnak.

Sokan bíznak a mesterséges intelligenciában, de érdemes figyelni a buktatókra!

„A mesterséges intelligenciát használó rendszerek legnagyobb kihívása az adatminőség biztosítása.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS