2024. június 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 14., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Rövidzárlatot kapott áprilisban az akkumulátorgyártás

A KSH részletes ipari adatai jórészt növekedésről szólnak, holott „valójában” (munkanaphatással kiigazítva) a termelés 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól 2024 áprilisában.

Gyengébb az uniós átlagnál az áprilisi magyar ipari adat

Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbitól azonban így is 2,0 százalékkal elmaradt az ipari termelés volumene 2024 áprilisában az Európai Unióban.

Otthonfelújítási program: felhívás június 17-én, start július 1-jén

Az otthonfelújítási program végleges pályázati felhívása június 17-én kerül fel az energiaügyi tárca honlapjára, ekkortól előregisztrálhatnak a beruházók által választható kivitelezők – tájékoztatott Vitályos Eszter.

Zárul a Baross Gábor Hitelprogram

Az EXIM Magyarország az év elején biztosított 200 milliárd forintos többletforrás 100 százalékára megkötötte a szerződéseket.

Megjelentek az I3 Strand 1 és Strand 2a felhívásai

Az EU Funding & Tenders portálján 2024. június 6-tól érhető el az I3 eszköz Strand 1 és Strand 2a felhívása.

Szlezák Péter: Feladatok helyett inkább felelősséget ruházok a kollégáimra

A téma, amivel foglalkozunk, sokak számára kevésbé ismert, néha talán félelmetes is. Ezért rendszeresen vállalom civil szervezetekben és szövetségekben a tagok segítését a digitális fejlődéssel kapcsolatban – mondta az Üzletemnek Szlezák Péter, a System 32 IT Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója.

Csúcsra járatja a NAV a transzferár-ellenőrzéseket

Az RSM Hungary tapasztalatai szerint a NAV rekordszámú közvetlen transzferár ellenőrzést indított 2023-ban és 2024 első felében – írja Kaczub János, a társaság adóüzletágának menedzsere

Manpower: ismét egyre több cég tervez létszámbővítést

Mind területi, mind szektorális megoszlásban nagy különbségek mutatkoznak a kilátásokat illetően.

Nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége – derül ki az Agroinform.hu felméréséből.

Még mindig sokan kénytelenek lemondani a nyaralásról

A magas jövedelműek 31 százaléka tervez hosszabb külföldi utat, szemben a közepes és alacsony jövedelműek 17 és 9 százalékával.

Kétmilliárdos kárt okoztak a médiaiparban ügyeskedő számlagyárosok

Megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el egy, a médiaiparban dolgozó bűnszervezet. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel.

Vége a vállsérüléseknek: a dolgozók terhelését viselhető robot enyhíti

Hamar a gyakorlatban és a világ gyáraiban, illetve összeszerelő üzemeiben találhatja magát az új, viselhető robot, ami felsőruházatként hordható, de szó szerint nagy súlyt vesz le az ember válláról.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS