2024. június 11. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 11., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Újra elérte a 4 százalékot az infláció

A márciusi 3,6 és az áprilisi 3,7 százalék után 2024 májusában 4,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a fogyasztói árak átlagos szintje Magyarországon.

Jegybanki elemzés az infláció alakulásáról

A májusi inflációs adatokat Rippel Géza foglalta össze.

Külföldi áfa visszaigénylése: változásra figyelmeztet a szakértő

A külföldön megfizetett áfa visszatérítésének folyamata kisebb mértékben változott – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Éjszakai munka: a legfontosabb tudnivalók

Számos munkakör esetében elkerülhetetlen az éjszakai munkavégzés, ami viszont nagyobb megterhelést jelent a munkavállalóra. Az éjszakai munkavégzésre vonatkozó külön előírásokat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

Fókuszban a vevőszerzés

A vállalkozásösztönző program azzal a céllal indított idén országos konferenciasorozatot, hogy segítse a hazai kkv-k növekedését, vevőkörük bővítését.

Biomérnöki csoda: újranöveszti a hiányzó csontot egy implantátum

Máig lehetetlennek hitt bravúrra képes az az implantátum, amiről a feltalálói azt állítják, megváltást jelenthet a csonttörést szenvedett és daganatos vagy más megbetegedések miatt csonthiányos betegeknek.

A pandémia évéhez képest 36 százalékkal emelkedett a külföldi vásárlók száma tavaly a hazai ingatlanpiacon

Duna House: erősödött a külföldi állampolgárok jelenléte a magyar ingatlanpiacon 2023-ban, 2024-ben pedig további élénkülés várható mind a hazai, mind más nemzetek befektetői felől.

Hamarosan elérhetőek lesznek a vizsgálati eredmények a magyarországi talajok állapotáról

A mintavételi pontok helyének rögzítése a továbbiakban kötelező lesz.

2030-ra elkészül a Föld digitális ikertestvére

Az Európai Bizottság Margrethe Vestager alelnök és Arto Satonen finn foglalkoztatási miniszter jelenlétében aktiválta a Destination Earth (DestinE) rendszert.

Több turistát vonzottak az EU szálláshelyei 2024 elején, mint egy ével korábban

452,6 millió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek az Európai Unió turisztikai szálláshelyein 2024 első negyedévében, 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – tájékoztatott az Eurostat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS