2024. január 29. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 01. 29., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai január utolsó és február első napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a január 29-én kezdődő héten.

4,4 százalékos volt a munkanélküliség 2023 negyedik negyedévében

A 2023. október–decemberi időszakban a 15–74 éves munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 31 ezer fővel, 220 ezer főre, míg a munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal, 4,4 százalékra nőtt – tájékoztatott a statisztikai hivatal, amely közzétette a 2023 egészére vonatkozó munkanélküliségi, illetve foglalkoztatottsági adatokat is.

Számlakiállítás: gyanúsak lehetnek a NAV-nak a „nem életszerű egyezések”

Esetenként egy-egy komplett számlázási láncolat is kirajzolódik az adóhivatal elemzői előtt.

Általános lakásár-csökkenést mért az MNB 2023 harmadik negyedévében

Az MNB lakásárindexe szerint 2023 harmadik negyedévében minden településtípuson enyhén csökkentek a lakásárak az előző negyedévhez képest.

Lakáspiac, 2023: friss adatok a KSH-tól

2023 I–III. negyedévében 31 százalékkal kevesebb lakást adtak el, mint az előző év azonos időszakában.

5000 milliárd forinttal tartoznak a lakáshitel-adósok

Gergely Péter: 2023-ra biztos nem lesznek büszkék a lakáshitelezésben érintett pénzintézetek.

Állami lakástámogatás-változások: a leggyakoribb kérdések

A leggyakoribb kérdések az új CSOK Plusz és Babaváró támogatás igénylőktől.

EY: kettős adóztatás veszélye fenyegeti a vállalatokat a globális adóreformok miatt

A hazai cégeknek az amerikai-magyar adóegyezmény megszűnésével és számos hazai jogszabályváltozás hatásával is számolniuk kell.

3,6 milliárd forintból újult meg a Wienerberger kőszegi gyára

„A kőszegi áthidalók Franciaországtól Bulgáriáig jó hírét viszik a magyar ipari teljesítménynek”

Uniós támogatással fejlesztett Ballószögön a Hennlich Kft.

Európai uniós támogatással, összesen mintegy 900 millió forintból hajtott végre fejlesztést a Hennlich Ipartechnika Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Ballószögön – tájékoztatott Gawin Balázs ügyvezető-tulajdonos.

2,5 milliárdba került a Vertikál Group dombóvári üzemének fejlesztése

A Vertikál a magyar környezetgazdálkodási piacon az elsők között valósíthatja meg a körforgásos gazdaság koncepcióját.

Paks II.: helyszíni bejárást tartott az OAH elnöke

Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke, valamint Juhász László, az OAH elnökhelyettese az új atomerőművi blokkok beruházási területén megtekintette a jelenleg zajló munkálatokat.

Régi gyakorlatoktól búcsúzik a magyar agrárium – Jön a drónos gyomírtás és permetezés

A szakma már nem csak férfiak, hanem a nők számára is vonzó pálya lehet.

„Gazdaságbiztonsági csomag” készült Brüsszelben

Az Európai Bizottság öt kezdeményezést fogadott el az unió gazdasági biztonságának megerősítése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS