2024. január 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 01. 19., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX+ „ZÖLD” alkonstrukciója

A Széchenyi Kártya MAX+ programban az elmúlt egy évben, több mint 104 milliárd forint értékben kötött szerződést a bank.

Számvitel: mi változik 2024-ben?

A 2024-ben életbe lépő legfontosabb számviteli változásokat az RSM Hungary foglalta össze.

Külföldi kiküldetés: bővült az igazolás nélkül elszámolható költségek köre

2024. január 1-től a nemzetközi vízi és légi árufuvarozásban és személyszállításban, nemzetközi forgalomban üzemeltetett jármű fedélzetén foglalkoztatott, külföldön is munkát végző magánszemély esetében külföldi kiküldetéskor naponta 85 eurónak megfelelő forintösszeg számolható el költségként igazolás nélkül.

Nyugdíjkiegészítés: nagy tévedésben van „az átlag magyar”

A szükségeshez képest akár 3–4-szer magasabbra, azaz több tízezer forinttal nagyobbra tippelik a magyarok azt a havonta megtakarítandó összeget, amely ahhoz kell, hogy érdemben ki tudják egészíteni majdani öregségi nyugdíjukat.

Czomba Sándor: elsősorban magyarokkal kell feltölteni a betöltetlen álláshelyeket

A Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országból érkező munkavállalók számát immár két évtizede kvóta szabályozza.

Nemzetközi workshop a zöld marketingüzenetekről

A Gazdasági Versenyhivatal január 24-én online, angol nyelvű workshop keretében vitatja meg külföldi versenyhatóságok, illetve szakmai szervezetek képviselőivel a zöld marketingüzenetek vizsgálatának eredményeit.

VOSZ-fórum a NAV-val

A VOSZ Budapesti és Pest vármegyei Regionális Szervezete és a NAV Központi Irányítás Adójogi és Tájékoztatási Főosztálya közös fórumot tartott az adó-és járulék jogszabályok 2024. évi változásairól.

VOSZPort: „Fejlesztéssel indítjuk az évet”

Számos fontos funkcióval és kényelmi szolgáltatással bővült a VOSZPort.

Kész a jövő közútja: energiát termel, amikor autózunk rajta

Megvalósították a világ első energia-visszanyerő közútját. Az évek alatt kifejlesztett, hidraulikus rendszer az út felületébe ágyazva termel energiát, amit a rajta áthaladó járművek nyomásából nyer ki.

Veszélyezteti a magyar kormány az uniós értékeket és intézményeket az Európai Parlament szerint

Nagy többséggel fogadta el az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely elítéli „a magyar kormány szándékos, folyamatos és szisztematikus erőfeszítéseit az EU alapértékeinek aláásására”.

Építőipar: a leggyengébb az EU-ban a novemberi magyar adat

Az előző hónaphoz képest 1,0 százalékkal visszaesett, így az egy évvel korábbitól 2,1 százalékkal maradt el az építőipari termelés volumene az Európai Unióban 2023 novemberében.

Streaming: igazságos díjazást és tisztességes algoritmusokat szeretne az Európai Parlament

Az Európai Parlament uniós szabályokat szorgalmazott annak biztosítása érdekében, hogy a zenei streaming ágazat tisztességes és fenntartható legyen, és előmozdítsa a kulturális sokszínűséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS