A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX+ „ZÖLD” alkonstrukciója

2024. 01. 18., 17:10

A K&H-nál már elérhető a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ zöld átállást és fenntartható fejlődést támogató hitelcélokra irányuló „ZÖLD” alkonstrukciója, amit az eddigi 5 százaléknál is kedvezőbb, 1,5 százalékos éves nettó fix kamat mellett vehetik igénybe a cégek, hogy épületeik és technológiai folyamataik energiahatékonyságát javítsák.

2024. január 1-jével érvénybe lépett az ESG-törvény, amely a vállalatok környezettudatos, társadalmi és szociális szempontokat is figyelembe vevő működését szabályozza, ehhez pedig finanszírozási oldalról is segítséget kapnak a cégek. Az új, úgynevezett „ZÖLD” alkonstrukcióval bővülő Széchenyi Kártya Program MAX+ a vállalkozások zöld átállását és fenntartható fejlődését támogatja.

„A Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásai közül a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+, a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+, Széchenyi Lízing MAX+, Agrár Széchenyi Kártya MAX+ továbbra is változatlan feltételek mellett igényelhetők. A „ZÖLD” alkonstrukció keretében azonban a fenntarthatósági beruházások megvalósítására a vállalkozások még kedvezőbb, évi nettó fix 1,5 százalékos kamat mellett igényelhetik az állami támogatott Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókat” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetője.

Az alkonstrukció kizárólag épületek energiahatékonysági fejlesztésére, illetve egyéb területeken megvalósuló technológiai folyamatok energiahatékonyságának javítására vehető igénybe, de a termék „ZÖLD” megnevezése nem alapul az EU Taxonómia Rendelet megfelelőségi szempontjainak teljes körű vizsgálatán. A zöld átállást és a fenntartható fejlődést támogató hitelcélokra irányuló ún. „ZÖLD” alkonstrukcióban finanszírozható hitelcélokat a KAVOSZ Zrt. Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzata tartalmazza.

Eddig több mint 100 milliárd forint

A K&H tavaly az elsők között tette elérhetővé a Széchenyi Kártya Program MAX+ kedvezményes finanszírozási megoldásait. A programban az elmúlt egy évben, több mint 104 milliárd forint értékben kötött szerződést a bank, amelynek közel felét a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ tette ki, míg a beruházási célú Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókhoz a felvett hitelek 11 százaléka köthető. Az igénylések számát tekintve a mikrovállalkozások voltak többségben (55 százalék), míg az igényelt összeg nagyobb részét (56 százalék) a kis- és középvállalkozásoktól beérkezett hitelkérelmek adták.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS