2024. április 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 04. 19., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

XPAND program: a külföldi piacszerzésben segíti a magyar vállalkozásokat az innovációs ügynökség

A Nemzeti Innovációs Ügynökség április 26-án induló XPAND programja a külföldi piacszerzésben segíti az innovatív magyar vállalkozásokat.

Jó ötletek vannak, de csökkent a befektetők aktivitása

Nyolc csapat nyert féléves mentorálást a start it @K&H programban.

Visszajelzéseket és javaslatokat vár a Nemzeti Innovációs Ügynökség

A kérdőív kitöltése csupán öt percet vesz igénybe.

Csak 2025-től vehetünk fel ingyen készpénzt a postán

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig. A jogszabály hatályba léptető rendelkezéseiből azonban kiderül, hogy erre csak 2025-től nyílik lehetőség.

Érdemi ellenőrzés híján a robogók többségére továbbra sem kötnek kötelezőt

Havi 600-800 forint ellenében elkerülhető a baleseti kártérítés és a mulasztási bírság is.

Illetékmentes ingatlanvásárlás: így maradhatnak milliók a családok zsebében

A CSOK Plusz maximum 150 millió forintos vételárig vehető igénybe. Így mindenképp érdemes megvizsgálni, hogy jogosultak vagyunk-e a támogatott hitelekre.

Digiméter 2024: digitális felzárkózás helyett visszarendeződés a kkv-knál

Pintér Róbert: várakozásunk, hogy a kibontakozó válság erősíteni fogja a hatékonyságot növelő digitalizációt, vágyvezérelt gondolkodásnak bizonyult.

II. VOSZFESZT – ESG. Az új világ itt kezdődik – A konferencia programja

A VOSZ a Pannon Egyetemmel közösen április 25-én Veszprémben rendezi meg a II. VOSZFESZT Vállalkozói Szabadegyetem rendezvényét, amelynek központi témája az ESG kérdésköre.

Sokéves kutatómunka eredményei épülnek be Paks II. betonszerkezeteibe

A HUN-REN EK kutatói is részt vettek az új paksi atomerőművi létesítmények beton- és vasbeton szerkezeteinek kialakítását szabályzó műszaki irányelv kidolgozásában.

A Boston Dynamics nyugdíjazta a legígéretesebb humanoid robotot, de máris itt az új

A világ egyik vezető robotikai fejlesztője váratlanul, magyarázat nélkül köszönt el Atlastól, a humanoidok szupersztárjától. A konkurencia hiába bontott pezsgőt: egy nappal később megjelent egy még fejlettebb robot.

Uniós versenyjogi jogsértések: a korábbi cseh elévülési rendszer összeegyeztethetetlen az uniós joggal

A korábbi cseh elévülési rendszer összeegyeztethetetlen az uniós joggal, mivel gyakorlatilag lehetetlenné vagy rendkívül nehézzé teszi a versenyjog megsértéséből eredő kár megtérítéséhez való jog gyakorlását – mondta ki friss ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Döntött az Európai Bíróság: Pablo Escobar neve nem lehet védjegy az Európai Unióban

A Pablo Escobar név nem lajstromozható uniós védjegyként, mivel ez a név a kábítószer-kereskedelemmel és a terrorizmussal hozható összefüggésbe – döntött friss ítéletében az Európai Bíróság.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS