2023. december 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 12. 19., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Üzleti szolgáltatóközpontok: „válságos időkben” is dinamikus növekedés

A válságokkal teli időszak ellenére az idei esztendőre 200 fölé emelkedett az üzleti szolgáltatóközpontok száma Magyarországon, a szektor által foglalkoztatottak száma pedig 5 év alatt megduplázódott és már meghaladja a 100 ezer főt – hangzott el a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség által szervezett „Business Services Hungary 2023” című konferencián.

Betöltetlen álláshelyek: az uniós ráta 2,6, a magyar 2,4 százalék volt 2023 III. negyedévében

Az második negyedévi 2,7 százalék után 2023 harmadik negyedévében 2,6 százalékos volt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Hatmilliárd eurós védelmi műhold projektet hirdet az EU

Az akár 170 műholdból álló flotta 2025 és 2027 között már titkosított kommunikációt biztosíthat az Európai Unió kormányai számára, és távoli területeken is új szélessávú adatszolgáltatásokat nyújthat. A készülő konstelláció megépítésére kiírják a pályázatokat, de az AI még bekavarhat.

Trenkwalder: a munkavállalók 46 százaléka nyitott a lakóhelyváltásra

A versenypiaci munkaerő 24 százaléka fontolgatja a külföldre költözést.

Átlagosan 157 napig tart eladni egy használt házat

Számottevő, 30–60 napos növekedés elsősorban Budapesten, a megyei jogú városokban és az agglomerációk esetében tapasztalható.

Több ezer vállalkozásnak kötelező lesz ez a biztosítás januártól

A korábban piacon elérhető környezetvédelmi felelősségbiztosítások jelentős része nem felel meg a rendelet előírásainak.

Egy bank máris a januári kamatplafon alá vitte a lakáshitelét

Az tűnik valószínűnek, hogy az eddiginél is jobban összesűrűsödnek a banki ajánlatok.

Gigabírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank vásárlási utalványokkal ügyeskedőkre

Az utalványokat egyetlen szolgáltatónál sem lehetett felhasználni, a befektetők többsége az utalványokra eleve nem is tartott igényt.

Újabb szolgáltatással segíti az erdészeti ágazatban dolgozókat az Agrárkamara

A szakértők telefonon, e-mailben, valamint meghatározott megyei kamarai ügyfélszolgálati pontokon személyesen is elérhetőek lesznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS