2023. december 1. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 12. 01., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Öt kategóriában várja a pályázó startupokat a VOSZ

December 15-ig lehet jelentkezni a VOSZ SMART Budapest, Pest Vármegye Startup versenyre.

A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

A Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma megalapításának 4. évfordulója alkalmából rendezett elnökségi ülést Budapesten.

Online időpontfoglalást vezet be az egészségügyben az állam

A magyar újraiparosítási stratégia kiemelt szerepet szán az egészségiparnak.

Ezek az ország legolcsóbb és legdrágább utcái: százszoros a különbség

A legdrágább lakóingatlanokat tavaly a budapesti Költő utcában adták el, közel 2,5 milliós négyzetméteráron, míg a legolcsóbbakat Mezőhegyes külterületén, 21–23 ezer forintért.

MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

A személyautók átlagos állománydíja szeptember végén 52,5 ezer forintot tett ki.

Újabb közzétételi eljárás indul ipari erőművi kapacitások csatlakozására

2023 első tíz hónapjában több mint 1500 megawattal nőtt a hazai naperőművek, napelemes rendszerek összes beépített teljesítménye.

Élelmiszerboltokat minősített a Szupermenta

Az üzleteket klasszikus vásárlói szempontok alapján is felmérték a Szupermenta „nyomozói”.

Percze Rajmond: aggasztóan romlik a hazai talajok állapota

A helytelen talajművelési módok, valamint a túlzott vegyszer- és műtrágya-használat a talaj ökoszisztémájának súlyos károsodásához vezet.

Dinamikus bővülés előtt áll az elektromos járművek töltési infrastruktúrája

A következő öt évben az elektromos járművekkel kapcsolatos támogató infrastruktúra-ügyletek összértéke világszerte elérheti az 57,4 milliárd dollárt – derül ki a DLA Piper és az Infralogic közös globális felméréséből.

Utazási csomagok: erősítené a vásárlók védelmét az Európai Bizottság

Hamarosan módosulhat az utazási csomagokról szóló uniós irányelv; a legfontosabb tudnivalókat az Európai Bizottság szakértői foglalták össze.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS