2023. december 1. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 12. 01., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Öt kategóriában várja a pályázó startupokat a VOSZ

December 15-ig lehet jelentkezni a VOSZ SMART Budapest, Pest Vármegye Startup versenyre.

A határokon túli magyar vállalkozókkal is együttműködik a VOSZ

A Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma megalapításának 4. évfordulója alkalmából rendezett elnökségi ülést Budapesten.

Online időpontfoglalást vezet be az egészségügyben az állam

A magyar újraiparosítási stratégia kiemelt szerepet szán az egészségiparnak.

Ezek az ország legolcsóbb és legdrágább utcái: százszoros a különbség

A legdrágább lakóingatlanokat tavaly a budapesti Költő utcában adták el, közel 2,5 milliós négyzetméteráron, míg a legolcsóbbakat Mezőhegyes külterületén, 21–23 ezer forintért.

MNB: 1 százalék alatti a negyedéves kgfb-díjnövekedés

A személyautók átlagos állománydíja szeptember végén 52,5 ezer forintot tett ki.

Újabb közzétételi eljárás indul ipari erőművi kapacitások csatlakozására

2023 első tíz hónapjában több mint 1500 megawattal nőtt a hazai naperőművek, napelemes rendszerek összes beépített teljesítménye.

Élelmiszerboltokat minősített a Szupermenta

Az üzleteket klasszikus vásárlói szempontok alapján is felmérték a Szupermenta „nyomozói”.

Percze Rajmond: aggasztóan romlik a hazai talajok állapota

A helytelen talajművelési módok, valamint a túlzott vegyszer- és műtrágya-használat a talaj ökoszisztémájának súlyos károsodásához vezet.

Dinamikus bővülés előtt áll az elektromos járművek töltési infrastruktúrája

A következő öt évben az elektromos járművekkel kapcsolatos támogató infrastruktúra-ügyletek összértéke világszerte elérheti az 57,4 milliárd dollárt – derül ki a DLA Piper és az Infralogic közös globális felméréséből.

Utazási csomagok: erősítené a vásárlók védelmét az Európai Bizottság

Hamarosan módosulhat az utazási csomagokról szóló uniós irányelv; a legfontosabb tudnivalókat az Európai Bizottság szakértői foglalták össze.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS