2022. június 7. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 06. 07., 08:27

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 23. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 6-án kezdődő héten.

Extraprofitadók: 3900 forinttól indul a repülőjegyadó, duplájára nő a cégautóadó stb.

A repülések után 3900–9750 forintot kell fizetni, az értékpapírügyletekre 0,3 százalék lesz a tranzakciós illeték, és Revolut jellegű utalások után is fizetni kell ezután. A cégautóadó év végéig megduplázódik – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

Nagy Márton: a kkv-k nagy része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat

A kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat – mondta az extraprofitadókról szólva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor

2022. első negyedévében a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt, az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi – áll a Magyar Bankszövetség közleményében.

15,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2022. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 15,7, naptárhatástól megtisztítva 15,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Európa „élvásárlói” között vannak a magyarok

A márciusi 2,8 százalék után áprilisban 5,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban.

Bezárhatnak az OMV benzinkútjai Magyarországon, a Mol nem képes fedezni a kiesést

Az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani – írta a VG iparági forrásokra hivatkozva, amelyek szerint ez a helyzet ellátási gondokat vetít előre.

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Kockázati- és magántőke befektetések: nem volt növekedés 2021-ben

2021-ben 241 tranzakció keretében a magyarországi cégek több mint 225 millió euró értékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesültek hazai és külföldi alapoktól – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület jelentéséből.

Májusban még a városnézés volt a legnépszerűbb, de tengerpartra is sokan utaztak

Márciusban és áprilisban még Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél az online utasbiztosítást kötők körében, májusban viszont Olaszország ugrott az élre. Már sokan mentek tengerpartra, de még a városnézés volt a legnépszerűbb program – derül ki a Bank360.hu adataiból.

Hogyan látják a hazai cégvezetők a közeljövőt?

A cégvezetők 2022-ben 15 százalék körüli inflációra számítanak, de emiatt nem vesznek fel hitelt, a munkahelyi közösségeket viszont erősítik – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Trust Summiton végeztek a szervezők.

Mit ellenőrzött 2021-ben a NAV?

100 ellenőrzésből 13 esetben találnak olyan körülményt, ami miatt végül adómegállapítást tettek.

10 milliárd forintra pályázhatnak a nyilvántartásban szereplő méhészek

Az Agrárminisztérium 10 milliárd forint keretösszeggel meghirdette a méhek állatjóléti támogatását.

„Kerékpárral 7 határon át”: napokon belül értesítik a pályázat nyerteseit

A járványhelyzet okozta kétéves szünet után újjáélesztett programsorozat a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kapcsolatok erősítését célozza.

Egyedülálló képzés indul a Tokaj-Hegyalja Egyetemen 

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben elindítja 1 éves borüzleti menedzser képzését.

Faanyag-kereskedelem Zala megyében: javult a helyzet

Az ellenőrök több esetben „őszinte örömmel gratuláltak a vállalkozónak”.

A fenntarthatóság alakítja át az Árukereső.hu kínálatát

A szemléletváltás a keresésekben is tetten érhető.

Romániából tartott Angliába a bolgár kamion, a pálinkát hiába várták a sofőr ismerősei

A NAV munkatársai egy kamion ellenőrzésekor házipálinkát találtak egy vizestartálynak álcázott, 50 literes hordóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS