2022. június 7. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 06. 07., 08:27

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 23. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 6-án kezdődő héten.

Extraprofitadók: 3900 forinttól indul a repülőjegyadó, duplájára nő a cégautóadó stb.

A repülések után 3900–9750 forintot kell fizetni, az értékpapírügyletekre 0,3 százalék lesz a tranzakciós illeték, és Revolut jellegű utalások után is fizetni kell ezután. A cégautóadó év végéig megduplázódik – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

Nagy Márton: a kkv-k nagy része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat

A kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat – mondta az extraprofitadókról szólva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor

2022. első negyedévében a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt, az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi – áll a Magyar Bankszövetség közleményében.

15,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2022. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 15,7, naptárhatástól megtisztítva 15,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Európa „élvásárlói” között vannak a magyarok

A márciusi 2,8 százalék után áprilisban 5,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban.

Bezárhatnak az OMV benzinkútjai Magyarországon, a Mol nem képes fedezni a kiesést

Az osztrák OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után nem tudják időben újraindítani – írta a VG iparági forrásokra hivatkozva, amelyek szerint ez a helyzet ellátási gondokat vetít előre.

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Kockázati- és magántőke befektetések: nem volt növekedés 2021-ben

2021-ben 241 tranzakció keretében a magyarországi cégek több mint 225 millió euró értékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesültek hazai és külföldi alapoktól – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület jelentéséből.

Májusban még a városnézés volt a legnépszerűbb, de tengerpartra is sokan utaztak

Márciusban és áprilisban még Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél az online utasbiztosítást kötők körében, májusban viszont Olaszország ugrott az élre. Már sokan mentek tengerpartra, de még a városnézés volt a legnépszerűbb program – derül ki a Bank360.hu adataiból.

Hogyan látják a hazai cégvezetők a közeljövőt?

A cégvezetők 2022-ben 15 százalék körüli inflációra számítanak, de emiatt nem vesznek fel hitelt, a munkahelyi közösségeket viszont erősítik – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Trust Summiton végeztek a szervezők.

Mit ellenőrzött 2021-ben a NAV?

100 ellenőrzésből 13 esetben találnak olyan körülményt, ami miatt végül adómegállapítást tettek.

10 milliárd forintra pályázhatnak a nyilvántartásban szereplő méhészek

Az Agrárminisztérium 10 milliárd forint keretösszeggel meghirdette a méhek állatjóléti támogatását.

„Kerékpárral 7 határon át”: napokon belül értesítik a pályázat nyerteseit

A járványhelyzet okozta kétéves szünet után újjáélesztett programsorozat a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kapcsolatok erősítését célozza.

Egyedülálló képzés indul a Tokaj-Hegyalja Egyetemen 

A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem (THE) fennhatósága alá tartozó Tokaj Wine Business Institute (TWBI) szeptemberben elindítja 1 éves borüzleti menedzser képzését.

Faanyag-kereskedelem Zala megyében: javult a helyzet

Az ellenőrök több esetben „őszinte örömmel gratuláltak a vállalkozónak”.

A fenntarthatóság alakítja át az Árukereső.hu kínálatát

A szemléletváltás a keresésekben is tetten érhető.

Romániából tartott Angliába a bolgár kamion, a pálinkát hiába várták a sofőr ismerősei

A NAV munkatársai egy kamion ellenőrzésekor házipálinkát találtak egy vizestartálynak álcázott, 50 literes hordóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-26 11:21:22
Az elmúlt évekhez hasonlóan erős volt a nyár a K&H SZÉP kártya használat szempontjából: az elmúlt három hónap forgalma meghaladta a 8 milliárd forintot, ami a teljes éves költés több mint 40 százaléka.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS