2021. szeptember 13. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 09. 13., 09:15

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kiket és hol keresnek fel a NAV revizorai a 37. héten? Itt a friss lista

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a szeptember 13-án kezdődő 37. héten.

Gépjárműadó: közeledik a befizetési határidő

Az adó második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

Rendkívül gyors ütemben bővül a kkv-hitelállomány

2021 második negyedévében a vállalati hitelállomány éves növekedési üteme 7 százalék volt, míg a kkv szegmensben 21 százalékos növekedési ütem valósult meg éves szinten – tájékoztatott a jegybank.

Történelmi csúcson a lakáshitelezés

A lakossági hitelállomány 2021 második negyedévében 424 milliárd forinttal bővült a tranzakciók eredőjeként, ezzel az éves növekedési ütem 15,8 százalékra gyorsult

Rosszabb lesz az építőipari cégek jövedelmezősége Budapesen

Az építőipari vállalkozások 74 százaléka szerint az idén nettó árbevételük éves összevetésben emelkedni fog, 15 százalékuk viszont csökkenéssel számol, 11 százalékuk pedig úgy látja, hogy árbevétele nem fog változni 2020-hoz képest.

Minden idők legsikeresebb nyarát zárta a belföldi turizmus

Nyáron a tavalyinál 25 százalékkal több, közel 15 millió vendégéjszakát regisztráltak, és közel 5 millió vendég, közülük 1 millió külföldi nyaralt idén Magyarországon.

Nyári élelmiszerlánc ellenőrzés: 85 figyelmeztetés, 376 bírság

Befejeződött a teljes élelmiszerláncra kiterjedő idei nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzés.

Erre is figyelni kell az e-kereskedelemben

A vélelmezett értékesítő fogalma az elektronikus kereskedelem új áfa szabályai nyomán került bevezetésre.

Rendhagyó foglalkoztatási formák: több munkáltató, iskolaszövetkezeti jogviszony

A legfontosabb tudnivalókat Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési üzletágvezetője foglalta össze.

Elektromos személygépkocsik Magyarországon: 3 ezrelék

2021 II. negyedévében a Magyarországon 64 ezer személygépkocsit helyeztek (első alkalommal) forgalomba, az egy évvel korábbi, igen alacsony bázisnál 28 százalékkal többet, a 2019. évi azonos időszakinál azonban 19 százalékkal kevesebbet – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Már elérhető a parlagfű-bejelentő mobilalkalmazás

2021 szeptemberétől lehetőség van a Parlagfű Bejelentő Rendszert mobilalkalmazás formájában Android- és IOs-rendszerrel rendelkező okostelefonokra is letölteni.

Életműdíjat kap a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa

Hagyományteremtő szándékkal, először rendezik meg a Balaton Ünnepét Balatonvilágoson, a Club Aliga területén szeptember 17-én. 

A Pöttyös Túró Rudi hazájában is megünnepelték az évfordulót

150 éve alapították a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonon alapuló tejipari vállalatát. A jubileumot Mátészalkán is megünnepelték.

Biztonságra vágynak az amerikai választók

A Cygnal politikai közvélemény- és piackutató vállalat vezető elemzője, Brent Buchanan Budapesten tart előadást a Lounge Group jóvoltából: a Marketing Summit Hungaryn az érzelmek és a kommunikáció szerepéről beszél.

Mit tehetnek a hazai nagyvállalatok a közösségekért, a társadalomért és a fenntartható fejlődésért?

Az Effekteam Egyesület október 1-jén KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ – A hazai vállalatok jövőbeni működése, kihívások és innovációk az ESG szempontok tükrében címmel szervezi éves szakmai konferenciáját.

Tíz területen is globális vezető lehet az Európai Unió

Az Európai Bizottság elfogadta „Az EU cselekvési képessége és mozgásszabadsága” című stratégiai előrejelzési jelentést.

Pontosan 1 lejjel nőtt a bruttó átlagbér egy hónap alatt

Az országos bruttó átlagbér 5780 lej volt júliusban Romániában, egy lejjel több, mint az előző hónapban. A nettó átlagbér 4 lejjel (0,1 százalékkal) növekedett júniushoz képest, és elérte a 3545 lejt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS