2021. december 7. – Információk, hírek vállalkozóknak

2021. 12. 07., 07:44

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Péntek Károly: Soha nem tudhatom, hogy mi ihlet meg

Az utóbbi években nem a pénz lett a legfontosabb motivációs eszköz – mondta az Üzletemnek Péntek Károly, a Windoor Cégcsoport tulajdonosa.

Napelem pályázat: indul a roham az ingyen milliókért

December 6-án 17:00 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete. Egyelőre hat dunántúli megyéből pályázhatnak az ingatlantulajdonosok, de hetente újabb régiókkal bővül a kör.

Egységes kérelmek: november végéig 262 milliárd forint előleget fizettek ki a gazdáknak

Az előlegfizetési időszak csaknem másfél hónapja alatt a Magyar Államkincstár mintegy 262 milliárd forint közvetlen és vidékfejlesztési támogatást fizetett ki a termelőknek, ezen felül pedig az átmeneti nemzeti támogatások folyósítása is megkezdődött – tájékoztatott Nagy István agrárminiszter.

Tudományos Mecenatúra: 434 kutató és kutatóhely nyert támogatást

„Magyarországon 2020-ban rekordmennyiségű forrást hasznosult a kutatás-fejlesztésben és innovációban.”

Uniós támogatásból fejleszt a Modinvest

A 298,95 millió forint összköltségű, európai uniós támogatás segítségével létrejövő beruházás révén a vállalkozás eszközbeszerzést, telephely korszerűsítést, foglalkoztatotti képzést valósít meg.

Talán 480 forintnál olcsóbban is kapunk egy liter üzemanyagot szerdától

December 8-án a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára egyaránt jelentősen, bruttó 15, illetve 10 forinttal csökken – értesült a holtankoljak.hu.

Díjbekérő vagy előleg-számla? Akár milliókat is megtakaríthatunk

A belföldi e-kereskedelemet folytató társaságok rendszerint rövid idő alatt teljesítenek nagy számú ügyletet. Ezért bármilyen számlázással, adófizetéssel és bevallással járó plusz kötelezettség jelentős adminisztrációs és finanszírozási többletterhet keletkeztet számukra.

Hogyan védhető le az ötlet?

A gazdaság, tudomány, művészet és az élet más területein is nagy szerepe van a szellemi alkotásoknak. A szellemi alkotások általában valamilyen ötletben, elgondolásban gyökereznek, melyek később öltenek formát. Hogyan védhető le az ötlet? Kaphatnak-e jogi védelmet az új ötletek, elgondolások? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

FTC–Bayer Leverkusen: ott lesz a NAV is

A Fradi utolsó, december 9-i hazai kupameccse előtt is ellenőriznek a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a stadion környékén. A cél nemcsak a közterületi, jogsértő értékesítés megakadályozása, hanem a szellemi tulajdonjog védelme.

Illegális szoftverekkel dolgoztak az autószerelők

A NAV munkatársai illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket és hamis diagnosztikai eszközöket foglaltak le több autószervizben.

Jövő januárban rendezik meg az Educatio szakkiállítást Budapesten

Januárban rendezik meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást hibrid módon, Budapesten és online – tájékoztatott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

Várják a jelöléseket az Érték Vagy! elismerésre

Január 5-éig várják a jelöléseket az Érték Vagy! díjra, amely a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának fontosságára irányítja a figyelmet.

Ha meg akarja ismerni a champagne világát, ezzel kezdje

A Deutz Brut Classic illata virágfesztivál. Később egzotikus fehér húsú gyümölcsök arzenálja, szárazpróbájában pirítós, mandula és marcipán versenyez egymással.

Megnyitották az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely melletti szakaszát

Hétfő délután különösebb ceremónia nélkül megnyitották az A3-as észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely melletti szakaszát.

Alig találni traktorost Romániában

A fiatalok nem akarnak traktort vezetni, az idősebbek tartanak a korszerű, angolul „beszélő” masináktól – többek között emiatt alakult ki traktoristahiány a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozásoknál Romániában.

Minden ötödik uniós polgár fél a digitális környezetszennyezéstől

Az uniós állampolgárok 80 százaléka szerint a digitális eszközök használata ugyanannyi előnnyel jár, mint hátránnyal – olvasható az Eurobarométer felméréséből.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS