Jövő januárban rendezik meg az Educatio szakkiállítást Budapesten

2021. 12. 06., 19:41

Január elején rendezik meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást hibrid módon, Budapesten és online – közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn az MTI-vel.

A 2022. január 13-15-ei kiállításon a megfelelő járványügyi intézkedések betartásával a felvételizők ismét személyesen kaphatnak választ a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre, de emellett a rendezvény a múlt évhez hasonlóan online felületeken is elérhető lesz.

Tavaly sok állami felsőoktatási intézmény előtt nyíltak meg új távlatok a modellváltással - emlékeztettek, kiemelve: a 2022-es Educatio kiállítás az első teljes körű megjelenési lehetőség ezen egyetemeknek, hogy megmutathassák, milyen új lehetőségeket kínálnak az érdeklődőknek.

A szakkiállításon egy helyen, egy időben szerezhetők meg a továbbtanulással és karrierlehetőségekkel kapcsolatos információk, a felvételizők pedig a felsőoktatási intézmények hallgatóitól kaphatnak válaszokat az egyes szakokról, ösztöndíjakról, a kollégiumi elhelyezésről, az intézményekben szervezett szabadidős tevékenységekről és magáról az egyetemi életről – idézték Budai Marcellt, a HÖOK kommunikációs vezetőjét.

A rendezvény idén zászlajára tűzte az innovációt, amely a digitális rendezvényeszközökön túl a felsőoktatás színterén is megjelenik.

A magyar és külföldi felsőoktatási intézményeket, mesterképzéseket és PhD-programokat, szakképző intézményeket, szakmai gyakornokprogramokat, nyelviskolákat, valamint egyes cégek munka- és karrierlehetőségeit felvonultató kiállítás előnye, hogy olyan lehetőségekkel is találkozhatnak a résztvevők, amelyekről nem is tudtak – írta a HÖOK, amely szerint emiatt azoknak is érdemes kilátogatniuk, akik már tudják, hova szeretnének jelentkezni.

A rendezvényt az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a HÖOK, valamint a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szervezésében tartják meg a Hungexpón. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-05 20:13:26
Abban vagyunk érdekeltek, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és termelők a következő időszakban is hatékony, jövedelmező tevékenységet végezhessenek – fogalmazott Feldman Zsolt az Axiál Kft. új, bajai szervízműhelyének átadóján.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS