Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni

Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni
2021. 10. 22., 10:45

A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló: Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

– Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a Szállodaszövetség Kastélyszállodák szekciójának megalapításakor (2005. Corinthia Aquincum Hotel, ha jól emlékszem?) ott voltunk az alapítók között, mint társult tagok. Ebből a szekcióból „nőtt ki” később az MKSZ. Akkor még csak egy új értékesítési lehetőséget láttunk a kastélyszállodákban, azóta pedig egy különleges, szakmai, baráti társaságban vagyunk.

– Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– Ipari konyhákat tervezünk és kivitelezünk, valamint a konyhákhoz szükséges gépeket és berendezéseket forgalmazzuk közvetlenül a végfelhasználóknak és viszonteladóknak is. Gépbeszállítónk a Diamond cég, amely Európa legnagyobb nagykonyhai-gép nagykereskedője, valamint a Liebherr hűtőgépek is a kínálatunkban vannak.

– Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– A kastélyok építészeti adottságai miatt minden konyha egyedi tervezést igényel. A rozsdamentes bútorok például majdnem mindig egyedi méretvétel alapján, a helyszínre készülnek.

– Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak. A másik oldalon pedig ott van az ember, a kastély tulajdonosa és/vagy üzemeltetője, akik szinte kivétel nélkül megszállottak, a szó legjobb értelmében. Egy elhivatott, igényes szakemberrel mindig élmény együtt dolgozni, sok segítséget kapunk és sokat lehet tanulni tőlük.

– Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Csak egyben? Minden kastélyszállodában legyen Assur konyha!

– Kedvenc idézeted?

– Rejtő Jenőtől bármi, hiszen szinte minden élethelyzetre jut valami frappáns, humoros mondata.

– Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– Így, sok év távlatából először is az őszinte, segítőkész emberi kapcsolatok miatt, másodszor a rengeteg szakmai tapasztalat és presztízs miatt és nem utolsó sorban az üzleti lehetőségek miatt.

– Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Személyes tapasztalataim alapján mindig is ajánlottam a tagok kastélyait, főleg az egyedi romantika miatt. A napjainkban elvárható szakmai standardok mellett, minden kastélynak más stílusú az épülete, a belső berendezése, a jellege, a hangulata. Az elegancia és a „történelmi levegő” mindenhol jelen van és „megfog”. Páratlan élmény ilyen környezetben eltölteni néhány napot.

(Az interjút teljes terjedelmében közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

(Fotó: MKSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS