A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.
A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló: Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.
– Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?
– Már a Szállodaszövetség Kastélyszállodák szekciójának megalapításakor (2005. Corinthia Aquincum Hotel, ha jól emlékszem?) ott voltunk az alapítók között, mint társult tagok. Ebből a szekcióból „nőtt ki” később az MKSZ. Akkor még csak egy új értékesítési lehetőséget láttunk a kastélyszállodákban, azóta pedig egy különleges, szakmai, baráti társaságban vagyunk.
– Milyen terméket forgalmaz a cégetek?
– Ipari konyhákat tervezünk és kivitelezünk, valamint a konyhákhoz szükséges gépeket és berendezéseket forgalmazzuk közvetlenül a végfelhasználóknak és viszonteladóknak is. Gépbeszállítónk a Diamond cég, amely Európa legnagyobb nagykonyhai-gép nagykereskedője, valamint a Liebherr hűtőgépek is a kínálatunkban vannak.
– Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?
– A kastélyok építészeti adottságai miatt minden konyha egyedi tervezést igényel. A rozsdamentes bútorok például majdnem mindig egyedi méretvétel alapján, a helyszínre készülnek.
– Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?
– A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak. A másik oldalon pedig ott van az ember, a kastély tulajdonosa és/vagy üzemeltetője, akik szinte kivétel nélkül megszállottak, a szó legjobb értelmében. Egy elhivatott, igényes szakemberrel mindig élmény együtt dolgozni, sok segítséget kapunk és sokat lehet tanulni tőlük.
– Lenne álom projekted egy kastélyban?
– Csak egyben? Minden kastélyszállodában legyen Assur konyha!
– Kedvenc idézeted?
– Rejtő Jenőtől bármi, hiszen szinte minden élethelyzetre jut valami frappáns, humoros mondata.
– Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?
– Így, sok év távlatából először is az őszinte, segítőkész emberi kapcsolatok miatt, másodszor a rengeteg szakmai tapasztalat és presztízs miatt és nem utolsó sorban az üzleti lehetőségek miatt.
– Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?
– Személyes tapasztalataim alapján mindig is ajánlottam a tagok kastélyait, főleg az egyedi romantika miatt. A napjainkban elvárható szakmai standardok mellett, minden kastélynak más stílusú az épülete, a belső berendezése, a jellege, a hangulata. Az elegancia és a „történelmi levegő” mindenhol jelen van és „megfog”. Páratlan élmény ilyen környezetben eltölteni néhány napot.
(Az interjút teljes terjedelmében közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)
(Fotó: MKSZ)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.