Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni

Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni
2021. 10. 22., 10:45

A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló: Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

– Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a Szállodaszövetség Kastélyszállodák szekciójának megalapításakor (2005. Corinthia Aquincum Hotel, ha jól emlékszem?) ott voltunk az alapítók között, mint társult tagok. Ebből a szekcióból „nőtt ki” később az MKSZ. Akkor még csak egy új értékesítési lehetőséget láttunk a kastélyszállodákban, azóta pedig egy különleges, szakmai, baráti társaságban vagyunk.

– Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– Ipari konyhákat tervezünk és kivitelezünk, valamint a konyhákhoz szükséges gépeket és berendezéseket forgalmazzuk közvetlenül a végfelhasználóknak és viszonteladóknak is. Gépbeszállítónk a Diamond cég, amely Európa legnagyobb nagykonyhai-gép nagykereskedője, valamint a Liebherr hűtőgépek is a kínálatunkban vannak.

– Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– A kastélyok építészeti adottságai miatt minden konyha egyedi tervezést igényel. A rozsdamentes bútorok például majdnem mindig egyedi méretvétel alapján, a helyszínre készülnek.

– Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak. A másik oldalon pedig ott van az ember, a kastély tulajdonosa és/vagy üzemeltetője, akik szinte kivétel nélkül megszállottak, a szó legjobb értelmében. Egy elhivatott, igényes szakemberrel mindig élmény együtt dolgozni, sok segítséget kapunk és sokat lehet tanulni tőlük.

– Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Csak egyben? Minden kastélyszállodában legyen Assur konyha!

– Kedvenc idézeted?

– Rejtő Jenőtől bármi, hiszen szinte minden élethelyzetre jut valami frappáns, humoros mondata.

– Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– Így, sok év távlatából először is az őszinte, segítőkész emberi kapcsolatok miatt, másodszor a rengeteg szakmai tapasztalat és presztízs miatt és nem utolsó sorban az üzleti lehetőségek miatt.

– Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Személyes tapasztalataim alapján mindig is ajánlottam a tagok kastélyait, főleg az egyedi romantika miatt. A napjainkban elvárható szakmai standardok mellett, minden kastélynak más stílusú az épülete, a belső berendezése, a jellege, a hangulata. Az elegancia és a „történelmi levegő” mindenhol jelen van és „megfog”. Páratlan élmény ilyen környezetben eltölteni néhány napot.

(Az interjút teljes terjedelmében közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

(Fotó: MKSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS