Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni

Takács Ferenc: Élmény igényes szakemberekkel dolgozni
2021. 10. 22., 10:45

A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége interjúban mutatja be tagjait és partnereit. A kérdező: Gulyás Eszter, a Szövetség elnöke, a válaszoló: Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.

– Mikor kerültél kapcsolatba az MKSZ-szel?

– Már a Szállodaszövetség Kastélyszállodák szekciójának megalapításakor (2005. Corinthia Aquincum Hotel, ha jól emlékszem?) ott voltunk az alapítók között, mint társult tagok. Ebből a szekcióból „nőtt ki” később az MKSZ. Akkor még csak egy új értékesítési lehetőséget láttunk a kastélyszállodákban, azóta pedig egy különleges, szakmai, baráti társaságban vagyunk.

– Milyen terméket forgalmaz a cégetek?

– Ipari konyhákat tervezünk és kivitelezünk, valamint a konyhákhoz szükséges gépeket és berendezéseket forgalmazzuk közvetlenül a végfelhasználóknak és viszonteladóknak is. Gépbeszállítónk a Diamond cég, amely Európa legnagyobb nagykonyhai-gép nagykereskedője, valamint a Liebherr hűtőgépek is a kínálatunkban vannak.

– Készül-e külön egyedi termék a kastélyosok számára?

– A kastélyok építészeti adottságai miatt minden konyha egyedi tervezést igényel. A rozsdamentes bútorok például majdnem mindig egyedi méretvétel alapján, a helyszínre készülnek.

– Milyen különleges kihívásokkal vagy esetleg könnyedséggel jár egy kastély „udvari beszállítójának” lenni?

– A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak. A másik oldalon pedig ott van az ember, a kastély tulajdonosa és/vagy üzemeltetője, akik szinte kivétel nélkül megszállottak, a szó legjobb értelmében. Egy elhivatott, igényes szakemberrel mindig élmény együtt dolgozni, sok segítséget kapunk és sokat lehet tanulni tőlük.

– Lenne álom projekted egy kastélyban?

– Csak egyben? Minden kastélyszállodában legyen Assur konyha!

– Kedvenc idézeted?

– Rejtő Jenőtől bármi, hiszen szinte minden élethelyzetre jut valami frappáns, humoros mondata.

– Miért tartod fontosnak a MKSZ tagságot?

– Így, sok év távlatából először is az őszinte, segítőkész emberi kapcsolatok miatt, másodszor a rengeteg szakmai tapasztalat és presztízs miatt és nem utolsó sorban az üzleti lehetőségek miatt.

– Hogyan ajánlanád magánemberként az ismerőseidnek és barátaidnak a kastélyszállodákat?

– Személyes tapasztalataim alapján mindig is ajánlottam a tagok kastélyait, főleg az egyedi romantika miatt. A napjainkban elvárható szakmai standardok mellett, minden kastélynak más stílusú az épülete, a belső berendezése, a jellege, a hangulata. Az elegancia és a „történelmi levegő” mindenhol jelen van és „megfog”. Páratlan élmény ilyen környezetben eltölteni néhány napot.

(Az interjút teljes terjedelmében közöljük Gulyás Eszter engedélyével.)

(Fotó: MKSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.