A világ legjobb úti céljai közé került a Hortobágy és Erdély

2020. 11. 25., 15:15

Erdélyt is ajánlja a világ legjobb 25 utazási célpontja között a 2021-es évi utazásokat tervezgetőknek a National Geographic.

Erdélyt a tizenkilencedik helyen találjuk, egy hellyel előtte pedig a Hortobágy áll a világ minden térségéből ismert és kevésbé ismert utazási célpontokat ajánló NG-ranglistán, amelyet Alaszkában a Katmai Nemzeti Park vezet – írja a Krónika

A Bram Stoker féle Drakula egyik mellékhatása, hogy a nagyon is valóságos Erdélyt mitikus régióvá tette, bár személyesen sose látta a régiót. Korabeli útleírások alapján állította össze az információkat” – írja az Erdélyt ajánló passzus, jelezve amúgy, hogy bizonyos részletek még stimmelnek is.

Az Erdélyt ajánló cikk megemlíti, hogy Erdély bája már régóta magával ragadta Károly walesi herceget is, akinek az alapítványa a helyi kulturális örökség megmentését szolgáló projekteket finanszíroz.

A Hortobágyot úgy írják le, mint egy olyan tágas vidéket, amely ideális helyszíne lehet a távolságtartásnak. A háborítatlan természet, a gazdag madárvilág mellett Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete kapcsán az évszázadokra visszanyúló pásztorhagyományokat említik meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS