Sokba kerülhet az olcsón vásárolt klímaberendezés

2019. 08. 08., 14:00

A klímaberendezések piacán szakmai és megrendelői oldalon is a nyarat tartják az év legzűrösebb időszakának. Az ügyfelek 95 százaléka ilyenkor szembesül azzal, hogy elfelejtette karbantartani a készüléket. Ha nem attól a klímaforgalmazótól vásároljuk a készüléket, amelyik be is szereli, később akár mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk.

A klímaváltozás miatt hazánkban is egyre melegebbek a nyarak, ezért egyre többen szeretnék klimatizálni az otthonukat. A feladat egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban mégis nehéz, a vállalkozók ugyanis elképesztően le vannak terhelve.

Hosszú várakozási idő

A cégek nemcsak a klímakészülékek telepítésével, hanem azok karbantartásával és javításával, valamint háztartási hűtőgépek, egyedi hűtőkamrák beüzemelésével is foglalkoznak, jellemzően kevés munkatárssal. A munkák már a nyár elején feltorlódtak, a várakozási idő akár három hétre is rúghat.

Rengetegszer előfordul, hogy olyan, egyébként karbantartott klímakészülékekhez hívják a szakembereket, amelyek ismeretlen okból zúgnak, de nem hűtenek, folyik a víz a beltéri egységből. vagy egyszerűen nem működik. A javításra ilyen esetekben is legkevesebb egy hetet kell várnia az ügyfeleknek.

Egyedül a hűtőkamrák esetében törekednek a vállalkozók a 24 órán belüli javításra, hiszen milliós károk is keletkezhetnek, ha tönkremegy a benne tárolt áru.

A szervizeknél ezzel egy időben hatalmas a feszültség, mert miközben szeretnék maximálisan kiszolgálni az ügyfeleiket, kezelni kell a türelmetlenségüket, sokszor megkérdőjelezhető modorukat a megnövekedett várakozási idő miatt.

Beépítési előnyt jelent, ha attól a klímaforgalmazótól vásároljuk meg a készüléket, amelyet be is szerelnek. Ebben az esetben a berendezésből származó árrés a klímaszerelőnél marad.

Ismert márkáknál nagykereskedelmi háttérrel rendelkező cégek által forgalmazott klímák meghibásodása esetén az alkatrészellátás és a műszaki segítség is biztosított. Klímaszerelést mindig regisztrált szerelő végezzen a garancia miatt!

Online is lehet ajánlatokat kérni

A cégeknek a leterhelt időszakokban kevesebb idejük jut a minőségi partnerkapcsolatok kiépítésére, ebben nyújt segítséget a Brillit.com, amely vállalkozások ezreit köti össze.

Magyarország első online üzleti közössége segít összekapcsolni a vállalkozásokat az online térben anélkül, hogy találkoznának. Ha egy termékre vagy szolgáltatásra van szükségünk, célirányosan megkapjuk azon cégek listáját, amelye segítségünkre lehetnek. Ajánlatot kérhetünk egyszerre több cégtől is, amelyeket összegezve jelenít meg az alkalmazás, és a kapott ajánlatok közül egy kattintással választhatunk. Így lényegesen leegyszerűsödik az árajánlatok kérése, és felgyorsítja az üzleti folyamatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS