Sokba kerülhet az olcsón vásárolt klímaberendezés

2019. 08. 08., 14:00

A klímaberendezések piacán szakmai és megrendelői oldalon is a nyarat tartják az év legzűrösebb időszakának. Az ügyfelek 95 százaléka ilyenkor szembesül azzal, hogy elfelejtette karbantartani a készüléket. Ha nem attól a klímaforgalmazótól vásároljuk a készüléket, amelyik be is szereli, később akár mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk.

A klímaváltozás miatt hazánkban is egyre melegebbek a nyarak, ezért egyre többen szeretnék klimatizálni az otthonukat. A feladat egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban mégis nehéz, a vállalkozók ugyanis elképesztően le vannak terhelve.

Hosszú várakozási idő

A cégek nemcsak a klímakészülékek telepítésével, hanem azok karbantartásával és javításával, valamint háztartási hűtőgépek, egyedi hűtőkamrák beüzemelésével is foglalkoznak, jellemzően kevés munkatárssal. A munkák már a nyár elején feltorlódtak, a várakozási idő akár három hétre is rúghat.

Rengetegszer előfordul, hogy olyan, egyébként karbantartott klímakészülékekhez hívják a szakembereket, amelyek ismeretlen okból zúgnak, de nem hűtenek, folyik a víz a beltéri egységből. vagy egyszerűen nem működik. A javításra ilyen esetekben is legkevesebb egy hetet kell várnia az ügyfeleknek.

Egyedül a hűtőkamrák esetében törekednek a vállalkozók a 24 órán belüli javításra, hiszen milliós károk is keletkezhetnek, ha tönkremegy a benne tárolt áru.

A szervizeknél ezzel egy időben hatalmas a feszültség, mert miközben szeretnék maximálisan kiszolgálni az ügyfeleiket, kezelni kell a türelmetlenségüket, sokszor megkérdőjelezhető modorukat a megnövekedett várakozási idő miatt.

Beépítési előnyt jelent, ha attól a klímaforgalmazótól vásároljuk meg a készüléket, amelyet be is szerelnek. Ebben az esetben a berendezésből származó árrés a klímaszerelőnél marad.

Ismert márkáknál nagykereskedelmi háttérrel rendelkező cégek által forgalmazott klímák meghibásodása esetén az alkatrészellátás és a műszaki segítség is biztosított. Klímaszerelést mindig regisztrált szerelő végezzen a garancia miatt!

Online is lehet ajánlatokat kérni

A cégeknek a leterhelt időszakokban kevesebb idejük jut a minőségi partnerkapcsolatok kiépítésére, ebben nyújt segítséget a Brillit.com, amely vállalkozások ezreit köti össze.

Magyarország első online üzleti közössége segít összekapcsolni a vállalkozásokat az online térben anélkül, hogy találkoznának. Ha egy termékre vagy szolgáltatásra van szükségünk, célirányosan megkapjuk azon cégek listáját, amelye segítségünkre lehetnek. Ajánlatot kérhetünk egyszerre több cégtől is, amelyeket összegezve jelenít meg az alkalmazás, és a kapott ajánlatok közül egy kattintással választhatunk. Így lényegesen leegyszerűsödik az árajánlatok kérése, és felgyorsítja az üzleti folyamatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS