Sokba kerülhet az olcsón vásárolt klímaberendezés

2019. 08. 08., 14:00

A klímaberendezések piacán szakmai és megrendelői oldalon is a nyarat tartják az év legzűrösebb időszakának. Az ügyfelek 95 százaléka ilyenkor szembesül azzal, hogy elfelejtette karbantartani a készüléket. Ha nem attól a klímaforgalmazótól vásároljuk a készüléket, amelyik be is szereli, később akár mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk.

A klímaváltozás miatt hazánkban is egyre melegebbek a nyarak, ezért egyre többen szeretnék klimatizálni az otthonukat. A feladat egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban mégis nehéz, a vállalkozók ugyanis elképesztően le vannak terhelve.

Hosszú várakozási idő

A cégek nemcsak a klímakészülékek telepítésével, hanem azok karbantartásával és javításával, valamint háztartási hűtőgépek, egyedi hűtőkamrák beüzemelésével is foglalkoznak, jellemzően kevés munkatárssal. A munkák már a nyár elején feltorlódtak, a várakozási idő akár három hétre is rúghat.

Rengetegszer előfordul, hogy olyan, egyébként karbantartott klímakészülékekhez hívják a szakembereket, amelyek ismeretlen okból zúgnak, de nem hűtenek, folyik a víz a beltéri egységből. vagy egyszerűen nem működik. A javításra ilyen esetekben is legkevesebb egy hetet kell várnia az ügyfeleknek.

Egyedül a hűtőkamrák esetében törekednek a vállalkozók a 24 órán belüli javításra, hiszen milliós károk is keletkezhetnek, ha tönkremegy a benne tárolt áru.

A szervizeknél ezzel egy időben hatalmas a feszültség, mert miközben szeretnék maximálisan kiszolgálni az ügyfeleiket, kezelni kell a türelmetlenségüket, sokszor megkérdőjelezhető modorukat a megnövekedett várakozási idő miatt.

Beépítési előnyt jelent, ha attól a klímaforgalmazótól vásároljuk meg a készüléket, amelyet be is szerelnek. Ebben az esetben a berendezésből származó árrés a klímaszerelőnél marad.

Ismert márkáknál nagykereskedelmi háttérrel rendelkező cégek által forgalmazott klímák meghibásodása esetén az alkatrészellátás és a műszaki segítség is biztosított. Klímaszerelést mindig regisztrált szerelő végezzen a garancia miatt!

Online is lehet ajánlatokat kérni

A cégeknek a leterhelt időszakokban kevesebb idejük jut a minőségi partnerkapcsolatok kiépítésére, ebben nyújt segítséget a Brillit.com, amely vállalkozások ezreit köti össze.

Magyarország első online üzleti közössége segít összekapcsolni a vállalkozásokat az online térben anélkül, hogy találkoznának. Ha egy termékre vagy szolgáltatásra van szükségünk, célirányosan megkapjuk azon cégek listáját, amelye segítségünkre lehetnek. Ajánlatot kérhetünk egyszerre több cégtől is, amelyeket összegezve jelenít meg az alkalmazás, és a kapott ajánlatok közül egy kattintással választhatunk. Így lényegesen leegyszerűsödik az árajánlatok kérése, és felgyorsítja az üzleti folyamatokat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS