Király Gertrúd: A felismerés fontossága az elismeréshez

2018. 11. 07., 11:00

A felismerés sokszor csak egy pillanat műve, és az is biztos, hogy nem tart sokkal hosszabb ideig. Egyfajta rejtély, mégpedig tünékeny. Mi váltja ki? Miért pont az? – a válasz nem egyértelmű. A kérdésekre választ ad Király Gertrúd, Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coach.

Jó hatással van a teljesítményre, mert elismerést von(hat) maga után, ha mások - és itt elsősorban a vezetőkre gondolok – észreveszik, hogy mi történt – olvasható Király Gertrúd blogbejegyzésében a coach-mediator honlapon.

A felismerés, vagyis inkább az abból fakadó elismerés, a vezetői értékelések összefoglalójában jellemzően nem a legmagasabb pontszámokat kapja.

Valahogy a hibákat, a kudarcot gyakrabban sikerül felfedezni.

Mi lehetne a célja a felismerésnek és miért olyan fontos?

1. Segítene megtartani a jó munkavállalókat - és igen, azt is támogatná, hogy nem mindenki van a helyén, vagy alkalmas arra, amit éppen csinál a szervezetben.

2. Azt is támogatná, hogy vezetőként kifejezésre juttassuk, hogy odafigyelünk, törődünk a munkavállalókkal.

Sokat beszélünk az elismerésről, annak fontosságáról és arról is miként, milyen módokon lehet kifejezni a jutalmazáson és a többé-kevésbé sikeres visszajelzéseken túl.

Legyen szó bármelyik verzióról, maga a változás– és elsősorban azt várjuk a háttérben - a felismeréssel kezdődik – mind másnál, mind saját magunknál:

„Valamit mintha másképp csinálnál/csinálnék.”

Ráadásul ez az egyik leggyorsabb módja a változás tudatosításának, és ezzel együtt a megerősítésének is, amikor ki is mondjuk:

„Észrevettem, hogy másképp működsz.”

Majd célszerű után-követni a folyamatot például azzal, hogy

„Mondtad, hogy mit fogsz másképp csinálni és látom, hogy tényleg csinálod.”

Ez már az a fajta elismerés lehet, ami értéket képvisel.

Erőfeszítést teszek valamiért, észreveszik és elismerik, tehát validálják.

Az érem másik oldala, amikor a vezető kap olyan visszajelzést, hogy valamelyik kompetencia, például odafigyelés témában, fejlődhetne és elkezd ezen dolgozni ... és kapja a visszajelzést, hogy érzékelhető a változás.

Az is példamutatás, valamint az elismerésnek egy nagyszerű formája, hogy odamegy azokhoz, akiktől a negatív visszajelzést kapta, és megköszöni, hogy segítettek neki jobb vezetővé válni.

Ezzel nem tartja magánál a babért, hanem osztozik vele az érintettekkel, és egyben kimutatja a megbecsülését is.

Király Gertrúd

executive coach, tréner és gazdasági mediátor

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS