Így tanít tanulni a viselkedéskutató

2019. 06. 21., 12:00

Sokan nem használják ki a tanulási lehetőségeikben rejlő teljes potenciált, ezért a fejlődésük is akadozó – írja a Forbes.hu vendégszerzője, Kugler Ádám viselkedéskutató.

Kugler Ádám viselkedéskutató szerint van néhány módszer, amelynek bevetésével képesek leszünk kétszer olyan gyorsan és hatékonyan tanulni, mint eddig. Javaslatai a Forbes.hu-n jelentek meg.

A kutató szerintamikor a tananyag túl hosszúnak, elsőre nehezen érthetőnek tűnik, az agyunk arra koncentrál, hogy elterelje a gondolatainkat, mert nem tudja, hogyan fogjon hozzá az új, nehézkes anyag befogadásának. Ezért az anyagot apróbb részekre kell bontani. „Ahelyett, hogy szabaddá tennél egy napot a héten és 5 órát tanulnál, sokkal hatékonyabb, ha csak egy órát tanulsz, de öt napon keresztül.

Amikor tanulmányozol egy témát, „válaszd ki a 2-3 legfontosabb fejezetet/részt/tételt, és az időd nagy részét azzal töltsd, hogy ezeket a részeket sajátítod el maximálisan.”

Ha nyelvet tanulsz, fókuszálj az ABC-re és a nyelvtani alapokra, mert ezek megtanítanak arra, hogyan írj, olvass, beszélj, ami a nyelvtanulás fennmaradó részét sokkal könnyebbé teszi. Fókuszálj az alapokra és a tanulási hatékonyságod ugrásszerűen megnő – tanácsolja a viselkedéskutató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS