Így tanít tanulni a viselkedéskutató

2019. 06. 21., 12:00

Sokan nem használják ki a tanulási lehetőségeikben rejlő teljes potenciált, ezért a fejlődésük is akadozó – írja a Forbes.hu vendégszerzője, Kugler Ádám viselkedéskutató.

Kugler Ádám viselkedéskutató szerint van néhány módszer, amelynek bevetésével képesek leszünk kétszer olyan gyorsan és hatékonyan tanulni, mint eddig. Javaslatai a Forbes.hu-n jelentek meg.

A kutató szerintamikor a tananyag túl hosszúnak, elsőre nehezen érthetőnek tűnik, az agyunk arra koncentrál, hogy elterelje a gondolatainkat, mert nem tudja, hogyan fogjon hozzá az új, nehézkes anyag befogadásának. Ezért az anyagot apróbb részekre kell bontani. „Ahelyett, hogy szabaddá tennél egy napot a héten és 5 órát tanulnál, sokkal hatékonyabb, ha csak egy órát tanulsz, de öt napon keresztül.

Amikor tanulmányozol egy témát, „válaszd ki a 2-3 legfontosabb fejezetet/részt/tételt, és az időd nagy részét azzal töltsd, hogy ezeket a részeket sajátítod el maximálisan.”

Ha nyelvet tanulsz, fókuszálj az ABC-re és a nyelvtani alapokra, mert ezek megtanítanak arra, hogyan írj, olvass, beszélj, ami a nyelvtanulás fennmaradó részét sokkal könnyebbé teszi. Fókuszálj az alapokra és a tanulási hatékonyságod ugrásszerűen megnő – tanácsolja a viselkedéskutató.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS