Változások a Zöldház programban

2021. 02. 06., 15:00

Módosított szabályzattal próbálja felpörgetni a román környezetvédelmi minisztérium a Zöldház programot. Eddig még egyetlen kivitelező sem kapta meg a pénzét, hiába nyújtották be az elszámolási dokumentumokat.

Változott a napelemek megvásárlását támogató Zöldház program útmutatója, a Környezetvédelmi Alap megkezdi a támogatható költségek visszatérítését – adta hírül szerdán Facebook-oldalán Tánczos Barna román környezetvédelmi miniszter, akit a Krónika idéz.

A tárcavezető bejelentése szerint a módosított szabályzat február 1-jén már megjelent a Hivatalos Közlönyben, azt a környezetvédelmi minisztérium még tavaly decemberben bocsátotta közvitára.

A jogszabály több változtatást is tartalmaz, többek között azt, hogy az eddigi 8 hónapról 12-re módosul a projekt megvalósítására szánt időkeret, amit a koronavírus-járvány, a téli kedvezőtlen időjárás, valamint a bürokratikus ügyintézés indokol.

Szabályozzák azt is, hogy a magánszemélyek hogyan válthatnak kivitelezőt, lehetőség lesz nagyobb kapacitású rendszerek jóváhagyására, mint amit a Környezetvédelmi Alap előzetesen engedélyezett.

Tánczos Barna hangsúlyozta: mandátuma átvételekor ezt a programot működésképtelen állapotban találta: a 12 650 aláírt szerződésből körülbelül mindössze 450 költségtérítési kérelem érkezett. Az útmutató első verziója annyira leszűkített és korlátozott volt, hogy a legtöbb kérés ez alapján nem részesülhetett volna pozitív elbírálásban. A finanszírozási útmutatót módosították, rugalmasabbá tették.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS