Újabb mentőövet dobnak Szlovákiában a járvány miatt

2020. 10. 14., 14:30

Akik a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt későbbre halasztották az idei jövedelemadó-bevallásukat Szlovákiában, azoknak nem egész három hetük maradt az adózási kötelezettségük teljesítésére.

Szeptember végén hatályát veszítette a „lex korona” törvény azon intézkedése, amely a koronavírus-járvány miatt lehetővé tette az adóbevallások későbbre halasztását. Akik így még mindig nem nyújtották be a tavalyi jövedelmeikről szóló adóbevallásukat, azoknak legkésőbb október végéig kellene sort keríteniük – írja az Új Szó.

„Október 31. szombatra esik, az adóbevallás végső határideje így november 2-ára tolódik” – mondta Ivana Skokanová, a központi adó- és vámhivatal szóvivője.

„A nehéz helyzetben levő adózóknak mentőövet dobunk. Ők továbbra is kérvényezhetik az adóhivataltól a befizetés elhalasztását, vagy az adót részletekben is befizethetik. Ehhez azonban azonnal lépniük kell” – tette hozzá Skokanová.

Akik későbbre halasztották az adózást, azok is élhetnek a 2 százalékos adófelajánlás lehetőségével.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS