Új szabályokkal küzd Románia a sertéspestis terjedése ellen

Új szabályokkal küzd Románia a sertéspestis terjedése ellen
2021. 07. 12., 10:30

Új szabályok léptek életbe az afrikai sertéspestis romániai terjedésének megállítása érdekében: tilos az állatot maradékkal etetni, az istállóba belépéskor fertőtleníteni kell a lábbelit – írja a Krónika.

Nem tud Románia megszabadulni az afrikai sertéspestistől, aminek nyomán a hatóságok a kór további terjedésének megfékezése érdekében új szabályokat terveznek bevezetni a magánfogyasztásra disznót nevelő gazdák számára is – írja a Krónika.

A hivatalos statisztikák szerint az elmúlt időszakban drasztikusan megnőtt a sertéshúsimport.

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) által kidolgozott sürgősségirendelet-tervezet értelmében 8000 lejig terjedő bírságra számíthatnak azok a gazdák, akik nem foganatosítják a biobiztonsági előírásokat és nem tartják be a hatóságok által meghozott óvintézkedéseket.

Képünk illusztráció.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS