Megváltozik az egyes biztosítók közti összegek elosztásának a módszere Szlovákiában az egészségügyi biztosítókról és az egészségügyi ellátásról szóló törvényjavaslat alapján.
A szlovák egészségügyi tárca fő célja, hogy az új módszer segítségével legalább hozzávetőlegesen meg tudják állapítani a jövőbeli kiadásokat – írja a hirek.sk.
„Napjainkban, amikor az egészségügyi biztosítók nyilvános forrásokból is dolgoznak, kiemelkedően fontos, hogy a biztosított személyek profiljai ne okozzanak egyenlőtlenséget az egyes biztosítók között”– áll a törvényjavaslatban.
Az elosztási rendszer jelenleg a demográfiai mutatókon, a gyógyszerigényen és az egyes betegekkel járó plusz költségeken alapul. Az Egészségügyi Minisztérium szerint ezzel a mutatóval nem képes pontosan kiszámítani a várható kiadásokat.
A tárca el akarja érni, hogy minden biztosító ugyanakkora összeget kapjon az azonos csoportba sorolt személyek után.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.