Ráunt a veszteséges vállalatokra a szerb állam

2019. 10. 29., 14:00

A szerb állam úgy döntött, megtiltja a veszteséggel gazdálkodó vállalatoknak, hogy védnökséget vagy adományozói szerepet vállaljanak.

Tavaly 637 közvállalat volt köteles jelentést tenni gazdálkodásáról Szerbiában, közülük 561 tett eleget kötelességének – áll a Cégnyilvántartási Ügynökség (APR) legutóbb közzétett jelentésében, amelyet a 2017-re és 2018-ra vonatkozó pénzügyi kimutatások alapján készített el

Utóbbiakban 2018-ban 117 507 embert foglalkoztattak. Az 561 közvállalat közül tavaly 393 mutatott ki nettó nyereséget, 135 pedig veszteséget – írja a Magyar Szó.

A kormány elvárja a közvállalatok igazgatóitól, hogy az említett periódusra vonatkozóan pontosan határozzák meg ügyviteli céljaikat, illetve a terveket és módszereket, melyek alapján és segítségével nyereséget valósítanak meg.

A rendeletbe azt is belefoglalták, hogy azok a közvállalatok, melyek a folyó ügyvitel finanszírozására költségvetési eszközöket használnak fel, illetve amelyek a legutóbbi pénzügyi jelentésük szerint veszteséggel gazdálkodtak, jövőre nem vállalhatnak védnökséget és nem lehetnek adományozók sem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS