Osztrák-szlovák páros váltja a RegioJetet

2020. 09. 22., 14:30

Olcsóbb, kényelmesebb és megbízhatóbb utazás az ingázóknak, több tízezer euró megtakarítás az államnak – ezt várja a szlovák közlekedési minisztérium az Osztrák nemzeti vasúttársaságtól, az ÖBB-től és a Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon. A RegioJet nyolc év után távozik a szakaszról.

A két társaság december közepétől veszi át a szakasz üzemeltetését a cseh RegioJettől. A szlovák közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint decembertől sem változik nagy mértékben a vonatok menetrendje, csak kisebb módosításokat terveznek – írja az Új Szó.

A nagyobb kényelem ellenére több tízezer euró értékű megtakarításra számít a tárca, ugyanis évente a jelenleginél 200 ezer euróval kevesebb támogatást kap az ÖBB és a ZSSK a szakasz üzemeltetésére.

Ivan Rudolf a minisztérium szóvivője közölte, hogy az ÖBB és a ZSSK több légkondicionált szerelvényt indít majd Pozsony és Komárom között, mint amennyit a RegioJet használt.

A RegioJet is ajánlatot tett a vonal további üzemeltetésére, ám a cseh vállalat régebbi, légkondicionáló nélküli szerelvényekkel szállította volna az utasokat, és több támogatást kért volna az üzemeltetésre.

A tárca közleményében nem tért ki arra, hogy az osztrák, illetve szlovák vállalat számít-e a RegioJet alkalmazottaira, a társaság viszont kész tárgyalni az alkalmazottakkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS