Örülhetnek a kormányprogramnak a lakás-takarékpénztárak Szlovákiában

2020. 05. 06., 13:45

Az új kormányprogram szerint Szlovákiában a Matovič-kabinet díjkedvezményekkel szeretné rávenni a családokat a lakás-takarékpénztári megtakarításaik növelésére. A lakás-takarékpénztárak vevők az ötletre.

A szlovák kormány elképzelései szerint a jövőben kedvezőbb elbírálásban részesülnének azok, akik családi szerződést kötnek a lakás-takarékpénztárakkal, az ilyen ügyfelek alacsonyabb díjakra számíthatnának – írja az Új Szó.

„A kabinet a részletekről egyelőre nem nyilatkozott, nagy általánosságban azonban elmondhatjuk, hogy minden olyan lépést csak üdvözölhetünk, ami vonzóbbá teszi a lakástakarékoskodást” – nyilatkozta Lukáš Bertók, a Wüstenrot Lakás-takarékpénztár marketingrészlegének az igazgatója.

Az egy főre jutó lakossági hitelek és megtakarítások arányát tekintve Szlovákia az Európai Unió egyik legrosszabbul teljesítő államának számít– figyelmeztet a ČSOB Lakás-takarékpénztár, amely szerint az elmúlt években látványosan megnőtt a lakosság hitelállománya, míg a spórolás háttérbe szorult.

„A konzervatívabb szlovákiai takarékoskodók számára továbbra is a lakás-takarékpénztárak kínálják a legvonzóbb feltételeket, a tavaly életbe lépett változások – elsősorban az állami prémium csökkentése és az ennek az eléréséhez szükséges bevételi plafon bevezetése – azonban visszafogta a spórolási kedvet” – tette hozzá Anna Jamborová, a ČSOB szóvivője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.