Öntözésben is segítik a gazdákat a Vajdaságban

2021. 02. 21., 14:00

Hét pályázati kiírást jelentetett meg a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság: az első körben 864 millió dinárral segítik a vajdasági gazdákat.

A legnagyobb keretösszeget az idén is az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére irányozta elő a titkárság, de jelentős eszközökkel támogatják az újonnan bejegyzett gazdaságokat is – írja a Magyar Szó.

Pályázhatnak a gyümölcsösök és a szőlőskertek tulajdonosai, illetve a fóliasátras és organikus termelők is, de támogatják a farmok és a feldolgozással foglalkozó termelők eszközbeszerzéseit is.

Idén összesen több mint 1 milliárd dinár vissza nem térítendő támogatásra számíthatnak a gazdák abból a 6,3 milliárd dináros költségvetési keretből, amellyel a mezőgazdasági titkárság rendelkezik. A pályáztatható eszközök csaknem 80 százalékát már az első körben odaítélik.

A gazdák évek óta az öntözőrendszerek kiépítése iránt érdeklődnek a leginkább: erre a célra az idén 370 millió dináros támogatási összeg áll a rendelkezésükre.

Évente rendszerint több mint ezer pályázat érkezik be az öntözőrendszerek fejlesztésére. Tavaly is csaknem 600 támogatási szerződést írtak alá, de volt olyan év, amikor 800-900 pályázót is támogattak abban, hogy öntözőrendszerhez szükséges felszerelést vásároljon. Ezen a pályázaton tudják a legtöbb pénzt igényelni a gazdák.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS