Ő lett 2020 legsikeresebb üzletembere a Vajdaságban

2021. 02. 20., 13:45

Zsemberi János topolyai vállalkozó lett 2020 legsikeresebb vajdasági üzletembere. Az elismerést február elején, a Vajdasági Gazdasági Kamara 102 éves fennállása alkalmából megrendezett díszülésen adták át.

A tekintélyes üzletemberről, az egykori Kereskedelmi és Iparkamara elnökéről, Újvidék polgármesteréről elnevezett díjat az év vállalkozója kategóriában Zsemberi János kapta meg, aki már csaknem harmincéves sikeres vállalkozói karriert tudhat maga mögött, ugyanis 1993-ban alapította meg a Sat-Trakt céget – írja a Magyar Szó.

A telekommunikáció területén ismert cég mellett más vállalkozásokban is érdekelt, és sikeresen menedzseli a szuperligás topolyai TSC labdarúgóklubot. Az általa alapított Sat-Trakt volt az első olyan cég, amely kábeltévé-hálózatra internetet épített. Azóta már van telefonszolgáltatásuk is.

Szerbián kívül Macedóniában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Magyarországon is vannak érdekeltségeik. Most egy saját mobiltelefon-hálózat kialakításán munkálkodnak.

Az év üzletembere saját tapasztalataiból kiindulva emelte ki, mennyire fontos, hogy a cégek vezető helyeire, az irányítói tisztségekre, de minden munkahelyre megfelelő szakemberek kerüljenek. Nem könnyű azonban a megfelelő szakembereket megtalálni.

„Hiányzik az a bizonyos középkorosztály, a 40-50 évesek, akiknek már megvolna a tapasztalatuk is és a lendületük is. Az idősebb, tapasztalt munkatársak és a lendületes fiatalok kombinációja jelentheti a megoldást” – mondta Zsemberi János.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS