Ő lett 2020 legsikeresebb üzletembere a Vajdaságban

2021. 02. 20., 13:45

Zsemberi János topolyai vállalkozó lett 2020 legsikeresebb vajdasági üzletembere. Az elismerést február elején, a Vajdasági Gazdasági Kamara 102 éves fennállása alkalmából megrendezett díszülésen adták át.

A tekintélyes üzletemberről, az egykori Kereskedelmi és Iparkamara elnökéről, Újvidék polgármesteréről elnevezett díjat az év vállalkozója kategóriában Zsemberi János kapta meg, aki már csaknem harmincéves sikeres vállalkozói karriert tudhat maga mögött, ugyanis 1993-ban alapította meg a Sat-Trakt céget – írja a Magyar Szó.

A telekommunikáció területén ismert cég mellett más vállalkozásokban is érdekelt, és sikeresen menedzseli a szuperligás topolyai TSC labdarúgóklubot. Az általa alapított Sat-Trakt volt az első olyan cég, amely kábeltévé-hálózatra internetet épített. Azóta már van telefonszolgáltatásuk is.

Szerbián kívül Macedóniában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Magyarországon is vannak érdekeltségeik. Most egy saját mobiltelefon-hálózat kialakításán munkálkodnak.

Az év üzletembere saját tapasztalataiból kiindulva emelte ki, mennyire fontos, hogy a cégek vezető helyeire, az irányítói tisztségekre, de minden munkahelyre megfelelő szakemberek kerüljenek. Nem könnyű azonban a megfelelő szakembereket megtalálni.

„Hiányzik az a bizonyos középkorosztály, a 40-50 évesek, akiknek már megvolna a tapasztalatuk is és a lendületük is. Az idősebb, tapasztalt munkatársak és a lendületes fiatalok kombinációja jelentheti a megoldást” – mondta Zsemberi János.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS